ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lo­hi­jär­ven Kuohu sai li­sä­vir­taa kylän uusista asuk­kais­ta

Lohijärven Kuohu virittelee toimintaa koronakauden jälkeen. Seuran puuhamiehiä ovat muun muassa puheenjohtaja Markku Kangas ja pelikerhon vetäjä Matias Torvinen. Lohijärven Kuohu virittelee toimintaa koronakauden jälkeen. Seuran puuhamiehiä ovat muun muassa puheenjohtaja Markku Kangas ja pelikerhon vetäjä Matias Torvinen.
Lohijärven Kuohu virittelee toimintaa koronakauden jälkeen. Seuran puuhamiehiä ovat muun muassa puheenjohtaja Markku Kangas ja pelikerhon vetäjä Matias Torvinen.
Lohijärven Kuohu virittelee toimintaa koronakauden jälkeen. Seuran puuhamiehiä ovat muun muassa puheenjohtaja Markku Kangas ja pelikerhon vetäjä Matias Torvinen.
Kuva: Tuulikki Kourilehto

Ylitorniolainen urheiluseura Lohijärven Kuohu virittelee vauhdilla toimintaansa kahden koronavuoden jälkeen. Kevään Kyläviesteissä oli 21 joukkuetta. Suosio oli niin hyvä, että Kyläviestit eivät jää viimeisiksi, kuten alunperin oli ajateltu. Ensi talvena on uudet kisat.

Ja lisää on tulossa, perinteinen Vappuhölkkä, lentopalloturnaus, kesätansseja ja jalkapalloturnaus. Kerran viikossa Kuohulla pelataan lentopalloa ja kerran viikossa on palloilupainotteinen pelikerho.

Uudet asukkaat mukaan

Lohijärven Kuohun puheenjohtaja Markku Kangas sanoo, että Lohijärven kylään muuttanut uusia perheitä ja paluumuuttajia, joista on tullut myös harrastajia ja toimijoita urheiluseuraan.

– Uudet tulijat on saatu mukaan seuratoimintaan.  Matias Torvinen käynnisti lasten ja nuorten pelikerhon ja lentopalloa pelataan entistä suuremmalla sakilla, Kangas kertoo.

Järjestysmieskurssin kävi 7–8 henkilöä, mikä on hyvä vahvistus aikaisempien lisäksi. Uudet järjestysmiehet ovat lupautuneet järjestysmiehiksi tansseihin.

Syyskokoukseenkin tuli uusia osanottajia. Etukäteen sanottiin, että mihinkään luottamustehtävään ei tarvitse ryhtyä, ellei itse halua.

Kangas iloitsee uusista tulijoista, mutta erityisesti siitä, että seuran konkariporukka on pysynyt virkkuna ja toiminnassa mukana.

Vetäjä tulijoiden joukosta

Ainakin neljään taloon lähialueella on tullut uutta elämää.

Yksi uusista tulijoista on pian vuoden perheineen Lohijärvellä asunut nuoriso-ohjaaja Matias Torvinen. Torvinen pitää kerran viikossa pelikerhoa, jossa toistakymmentä lasta pelaa sählyä ja koripalloa. Mukana on pelaajia kaikista ikäluokista.

– Pelikerhossa saa tekemistä yhdelle arki-illalle. Pelien lisäksi lapsilla on mahdollisuus tavata kavereita, Torvinen sanoo.

Torvinen itse on jalkapallomies ja kesällä pelikerho siirtyy Kuohun viereiselle urheilukentälle. Luvassa on jalkapalloa ja pesäpalloa. Torvinen on myös musiikkimies, urheiluseurassa omien sanojensa mukaan kerhonpitäjä ja yleistalkoomies.

Kankaan mukaan lasten kerhoihin on tulijoita, kunhan on vetäjä, ja nyt on.

Lentopallo yhdistää

Lohijärven Kuohulla on pitkät perinteet lentopallossa. Korona-aikana lentopallo tuntui hiipuvan, mutta on nyt peli-iltoina on 10–12 pelaajaa. Pelissä on mukana naisia ja miehiä, jopa Alkkulasta saakka.

– Joskus on niinkin iso porukka, että saattaa joutua vaihtopenkille, Kangas naurahtaa.

Kylällä pitää olla jokin tapa tutustua ihmisiin.

– Naapuri minuakin pyysi lentopalloon, Torvinen sanoo.

Lohijärven Kuohu on monen kylän alueelle levittäytyvä urheiluseura. Lohijärven lisäksi seuran piiriin kuuluvat Mellakoski, Mellajärvi, Meltosjärvi, Pessalompolo, Kantomaanpää, Pakisjärvi ja Alposjärvi. Seurassa on noin 300 jäsentä. Lohijärven Kuohu on perustettu 1913. Nykyinen seuran urheilutalo valmistui 1964.

Lohijärven Kuohu

seura toimii

Lentopalloilta perjantaisin.

Pelikerho kerran viikossa.

1.5. Vappuhölkkä kello 13.

28.5. lentopalloturnaus.

24.6. Juhannustanssit, Mika Jefremoff.

9.7. Lomatanssit

30.7. Lomakauden päätöstanssit.

30.7. jalkapalloturnaus.

2023 Kyläviestit