Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to vai­kut­taa Uts­joel­la kaik­keen ja pa­kot­taa pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa – kan­sal­lis­puis­to­han­ke voisi sopia ti­lan­tee­seen

Pääkirjoitus // 6.2.2023

Utsjoella on edessään kolmas loheton kesä. Tenon lohenkalastuskielto jatkuu, eikä kukaan tunnu tietävän sitä, milloin se loppuu – jos koskaan.

Luonnonvarakeskuksen tuore tutkimus kertoo lohestussulun sekä siihen liittyvän huolen ja jatkuvan epävarmuuden karuista seurauksista: kotitalouksien ja yritysten talous kärsii, paikallinen kulttuuri ja identiteetti horjuu ja monen terveyskin heikentyy (LK 2.2.).

Kalastuskielto on vaikuttanut jopa niiden paikallisten elämään, jotka eivät kalasta. Utsjoen kunta on arvioinut lohenkalastuskiellosta aiheutuneet vuotuiset aluetalousmenetykset viideksi miljoonaksi euroksi, mikä on valtava summa vähäväkiselle pitäjälle, jolla on lakisääteiset palvelut pyöritettävänään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.