LKS siirtyy hil­jal­leen säh­köi­seen ajan­va­raus­pal­ve­luun – Ennen ajan saattoi tar­kis­taa vain kir­jees­tä tai soit­ta­mal­la

Aivan alussa kolmen poliklinikan osalta voi omatoimisesti siirtää aikoja. Myöhemmin tulee myös perumis- ja varaamismahdollisuus.

Aivan alussa kolmen poliklinikan osalta voi omatoimisesti siirtää aikoja. Myöhemmin tulee myös perumis- ja varaamismahdollisuus. Nämä kolme alkuvaiheessa mukana olevaa yksikköä ovat fysiatrian, neurologian ja ihotautien poliklinikat.

Lapin sairaanhoitopiiri avaa sähköisen ajanvarauspalvelun. Alkuvaiheessa se tarkoittaa, että potilas voi itse tarkastella erikoissairaanhoitoon varattuja aikojaan sähköisessä asiointikanavassa.

Palvelussa näkyvät kaikki Lapin sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon toimipisteisiin varatut ajat sekä toimipisteen tiedot osoitteineen.

Palvelu kehittyy koko ajan. Aivan alussa kolmen poliklinikan osalta voi omatoimisesti siirtää aikoja. Myöhemmin tulee myös perumis- ja varaamismahdollisuus. Nämä kolme alkuvaiheessa mukana olevaa yksikköä ovat fysiatrian, neurologian ja ihotautien poliklinikat.

– Vapautamme siirrettäväksi varauksia niin paljon kuin mahdollista, suunnittelija Mika Heikkilä kertoo muutoksen ensiaskelista.

Perinteisesti henkilökunta varaa vastaanottoajan keskussairaalaan esimerkiksi perusterveydenhuollosta tehdyn lähetteen perusteella. Yleensä varatusta ajasta lähetetään kirje eikä aikoja ole voinut tarkistaa muualta kuin kirjeestä, tekstiviestimuistutuksesta tai soittamalla.

Palvelusta tiedotetaan kaikkia potilaita ajanvarauskirjeessä ja erikseen heitä, joilla on mahdollisuus siirtää, perua tai tehdä ajanvaraus sähköisessä palvelussa. Linkki palveluun löytyy Lapin sairaanhoitopiirin internetsivuilta www.lshp.fi kohdasta sähköinen palvelu.

Palveluun voi siirtyä myös osoitteesta www.lshp.fi/ajanvaraus. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi tunnistautumisen kautta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Kirjautumisen jälkeen palvelusta on nähtävissä omat tai puolesta asioitavan henkilön ajat. Huoltajat voivat asioida alle 13-vuotiaan puolesta. Toisen henkilön puolesta asioinnista voi lukea lisää internet-osoitteesta www.suomi.fi.

Muiden organisaatioiden kautta varattavat ajat eivät tässä sähköisessä ajanvarauspalvelussa toistaiseksi näy, vaan ne on tarkistettava erikseen organisaatioiden omista palveluista. Tämä koskee myös laboratorioon varattavia aikoja, joita voi tarkastella Nordlabin omasta ajanvarauspalvelusta.