Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Li­sä­tään Lapin radion kie­li­va­li­koi­maa mu­sii­kis­sa

Lappi on Suomen kansainvälisin alue, ja kansainvälisyys laajenee ja monipuolistuu jatkuvasti. Paras todiste tästä on suorien lentoreittien avautuminen eri puolilta maailmaa.

Lapin radio on ollut kehityksessä mukana koko ajan. On todella mukava kuunnella matkailijoiden haastatteluja ja heidän kokemuksiaan tältä meille tutulta alueelta. Samalla siinä itsekin huomaa, kuinka erikoisessa ympäristössä asumme, jopa maailman mittaluokassa. Matkailu avartaa kumpaakin osapuolta.

Matkailijat varmaankin ilahtuisivat, jos radiosta joskus kuuluisi omankielistäkin musiikkia valtakielen englannin lisäksi. Meillä on hienoja musiikkiesityksiä saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, italiaksi unohtamatta ruotsiakaan. Kunhan kiinalainen matkailu avartuu, niin kyllä meidän korvamme kestää sitäkin kieltä.

Ymmärrän, että Lapin radio ei voi paljoakaan vaikuttaa musiikkivalintaan, mutta kuuntelijana ja maksajana minulla on tähän mahdollisuus. Lappi on Pasilassa tuntematon alue, täällä asutaan kodassa ja ihmisillä on sarvet päässä. Kyllä sinne kelpaa kuulovaurioita aiheuttava pajamusiikki. Tulipa sanottua rumasti, mutta nyt helpottaa.

Asiaa ei kannata katsoa ainoastaan matkailijoiden vinkkelistä. Meillä on yhä enemmän opiskelijoita ympäri maapallon ja vierailta mailta muuttaneita vakiasukkaita.

Monipuolinen kielivalikoima musiikissa kannustaa nuorisoamme laajentamaan opiskelussa kielivalikoimaa. Musiikki omalla kielellä silloin tällöin on myös tervetuliaistoivotus vieraille.