Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää osaavia opet­ta­jia

Osaajapulaan on herätty monella alalla. Nyt pitäisi herätä myös siihen, että pulaa on monen alan ammatillisista opettajista. Ilman heitä ei osaamista ja työvoimatarpeita saada kohtaamaan toisiaan.

Suomi tarvitsee osaavia opettajia, jotta niin ensimmäistä tutkintoaan opiskelevat nuoret kuin uudelle uralle tähtäävät aikuisetkin saavat laadukasta opetusta. Ammatilliset opettajat hallitsevat paitsi opettamansa ammatin myös sen, miten tuetaan eri-ikäisten oppimista ja ammatillista kasvua.

Teknologia-alan opettajapula on ollut tiedossa jo pitkään, mutta nyt pula on lisääntynyt muillakin aloilla. Tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että ammatillisia opettajia eläköityy lähivuosina runsaasti.

Budjettiriihessä luvattiin ammatillisten opettajien palkkaamiseen lisää rahaa. Hyvä niin, mutta näillä määräaikaisilla rahoituksilla ei luoda tulevaisuuteen sitä pohjaa, mitä ammatillisessa koulutuksessa juuri nyt tarvitaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.