Mainos

Li­ki­lii­ke on jo 5-vuo­tias - “Pai­kal­li­suu­den puo­les­ta, rak­kau­des­ta Ro­va­nie­meen”

Likiliike juhlii 5-vuotista taivaltaan paikallisuuden puolestapuhujana ja yrittäjäyhteisönä. On aika muistella, mitä kaikkea kaupunkia piristävää ja liike-elämää elävöittävää on matkan varrelle mahtunut.

Lapin Eurova Oy oli ensimmäinen Likiliikkeen sertifikaatin saanut yritys.
Lapin Eurova Oy oli ensimmäinen Likiliikkeen sertifikaatin saanut yritys.

KAIKKI VUODEN LIKILIIKKEET

2017: Sanna Koivurannan Kauneus- & Komeushoitola Sanna’s Style Ky

2018: Olli Huotari, Kahvi- ja teekauppa Mandragora

2019: Timo Nuutinen, Autokoulu S. Nuutinen

2020: Likiliike pyytää somessa ehdotuksia vuoden 2020 voittajista


TIESITKÖ, ETTÄ...

 • Ainoastaan todistetusti ja aidosti paikalliset toimijat voivat saada jäsenyyden Likiliikkeessä.
 • Likiliike-brändi on valtakunnallisesti niin haluttu, että eri paikkakunnat tahtovat hakea sen käyttölupaa.
 • Likiliike on luonut Rovaniemelle oman valuutan: lahjakortin, joka käy yli 200:ssa rovaniemeläisessä paikassa
 • Likiliikkeellä on oma tuotesarja: Liki-Tuote. Sarjaan otetaan mukaan ainoastaan tuotteita, joissa on todistetusti vähintään 60% paikallisuusaste
 • Kun uusi jäsen saa Likiliike-sertfikaatin myötä oman numeron, ei numeroa koskaan jaeta uudelleen jäsenyyden päättyessä. Suurin osa jäsenyyksistä päättyy, mikäli yritystoiminta lakkaa tai se myydään Rovaniemen ulkopuoliselle taholle.
 • Katukuvassa näkyviä, lapsia on ilahduttavia violetteja ilmapalloja on jaettu jo yli 20 000 kappaletta.
 • Likiliike palkitsee jäseniään vuosittain väärti Lapin Kansan avokätisellä media-avustuksella. Palkintoja saa parhaiten paikallisuutta toiminnallaan edistävät yritykset ja yhteisöt.
Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike Likiliike
Likiliike
Likiliike
LIKILIIKE on myöntänyt yhden ainoan kunnia-arvon jäsenelleen. Liki-Neuvos -maininnan sai Pasi Hiukka ansiokkaasta toiminnastaan Likiliikkeen hyväksi. Hän on ollut alusta saakka mukana rakentamassa Likiliikettä ja toimi puheenjohtajana vuoteen 2019 saakka.

LIKILIIKE VÄÄRTIT

– Mitä, miten ja miksi?

 • Yhteisöjä ja yrityksiä, jotka eivät ole Likiliikkeitä, mutta pyrkivät edistämään paikallista elinkeinoa, elinvoimaisuutta, palvelutarjontaa ja hyvinvointia, ja ovat oman alansa hyvämaineisia toimijoita.
 • Status voidaan myöntää yhteisölle, jonka arvona on paikallisuus.
 • Väärtistatus myönnetään yksinoikeudella tietylle toimialalle.
 • Likiliike Väärtejä ovat tällä hetkellä Rovaniemen Wetteri, Osuuspankki, Lapin Kansa, Napapiirin Energia ja Vesi ja Rovaniemen Suomalainen Kirjakauppa.
Likiliikkeen toiminnan merkkipaalut viisivuotisen toiminnan ajalta.
Likiliikkeen toiminnan merkkipaalut viisivuotisen toiminnan ajalta.
-

Välittömästi lähellä, turvaväli huomioiden

Viisi vuotta, eikä suotta! Likiliikkeen matka vakaasta, yrittäjien aatteellisesta ideasta laajaksi rovaniemeläiseksi yhteisöksi jatkuu. Likiliike on kotikaupunkimme oma menestystarina yhteen hiileen puhaltamisesta ja rakkaudesta Rovaniemeen. Esittelemme ylpeänä kaupunkimme laajaa, vastaisuudessakin takuulla paikallista tarjontaa juuri sinulle, jotta sinä voisit helpommin valita paikallisen toimijan asiointiasi varten.

Likiliikkeen tarina on kaupunkimme yhteinen ja tulemme olemaan vielä kiinteämpi osa Rovaniemen katukuvaa. Jatkossa tulemme yhä lähemmäs sinua, kaupunkilainen – kuitenkin ajan hengen mukaisesti turvavälit huomioiden ja uusia digitaalisia keinoja kehittäen ja hyödyntäen.

Kannamme yhdessä vastuuta ja avaimia kaupunkimme toimijoiden pärjäämisestä vallitsevissa erikoisissa olosuhteissa. Yllättävissä maailman käänteissä pieni ihminen voi olla varsin voimaton. Mutta entäpä, kun laaja joukko ihmisiä kerää voimavaransa yhteen ja katsoo samaan suuntaan? Kyllä – silloin voidaan asioihin vaikuttaa. Eritoten paikallisella tasolla. Juuri tällainen toiminta on Likiliikkeen olemassaolon ehto: yhdessä tekeminen, paikallisuuden puolesta.

Rovaniemeläisissä yrityksissä ja yhteisöissä on potkua ja voimaa poikkeuksellisten aikojen keskelläkin. He ovat sinnikkäästi muovanneet ja sopeuttaneet toimintaansa, jotta he voisivat palvella rovaniemeläisiä kuluttajia kiperästä tilanteesta huolimatta. Tässä he ovat onnistuneet hienosti.

Kiitos siitä kuuluu teille, rakkaat rovaniemeläiset! Olette muistaneet suosia paikallista ja miettineet entistä tarkemmin, minne käyttämänne eurot kulkeutuvat. On tärkeää, että yhteinen ostovoimamme suuntautuu tässä merkillisessä maailmantilanteessa juuri tänne, omalle paikkakunnallemme.

-

Marika Tiikkaja

Likiliike-päällikkö