juhannus: Mestari näyt­tää: näin helppoa kun­nol­li­sen sau­na­vas­tan teko on

Helle: Ju­han­nus­ta vie­te­tään läm­pi­mäs­sä säässä – lauan­tai ja sun­nun­tai ovat osassa Lappia hel­le­päi­viä

Li­ki­lii­ke lah­joit­ti 2 000 eurolla lah­ja­kort­te­ja päi­vä­kes­kuk­sel­le

Rovaniemen Päiväkeskuksen puheenjohtaja Helinä Sundelin (vas.) sekä toiminnanjohtaja Heidi Kotila (oik.) vastaanottivat lahjoituksen Rovaniemen Likiliikkeen puheenjohtajalta Mirkka Koskelaiselta.
Rovaniemen Päiväkeskuksen puheenjohtaja Helinä Sundelin (vas.) sekä toiminnanjohtaja Heidi Kotila (oik.) vastaanottivat lahjoituksen Rovaniemen Likiliikkeen puheenjohtajalta Mirkka Koskelaiselta.
Kuva: Marika Tiikkaja

Rovaniemeläinen yrittäjäyhteisö Likiliike haluaa jakaa jouluiloa, ja siksi se on lahjoittanut Rovaniemen Päiväkeskukselle yhteensä 2 000 euron edestä lahjakortteja.

Vuoden 2020 hyväntekeväisyyskohde valittiin kyselyllä, jossa Likiliikkeen johtoryhmän jäsenet saivat ehdottaa ja äänestää sopivaa hyväntekeväisyyskohdetta. Rovaniemen Päiväkeskus ry sai selkeästi eniten ääniä.

Päiväkeskuksen ydintoiminta on tarjota tukea yksinäisille, syrjäytyneille sekä mielenterveys- ja päihdeongelmista kärsiville ihmisille ja heidän läheisilleen.

– Haluamme tällä lahjoituksella osoittaa Päiväkeskukselle kiitoksemme tärkeästä työstä Rovaniemellä sekä tukea sen arvokasta toimintaa, Likiliike-päällikkö Marika Tiikkaja kertoo tiedotteessa.

Tiikkajan mukaan Likiliikkeen yksi keskeisimmistä arvoista paikallisuuden lisäksi on yhteisöllisyys.

Rovaniemen keskustassa sijaitseva Päiväkeskus on paikka, jonne jokainen on tervetullut. Matalan kynnyksen turvapaikkana se tarjoaa yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja elämänhallinnan kohentumista.

Keskuksen tiloissa on mahdollista ruokailla, pestä pyykkiä, lukea lehtiä, pelata pelejä sekä osallistua retkiin, leireihin ja hartaushetkiin.

Likiliikkeen joululahja tuli Päiväkeskuksen toiminnanjohtaja Heidi Kotilan mukaan h-hetkellä, sillä koronan vuoksi jokavuotinen jouluateria on jouduttu tänä vuonna perumaan.

– Otamme Likiliikkeen lahjoituksen erittäin kiitollisina ja iloisina vastaan. Voimme nyt tehdä asiakkaillemme jaettavaksi herkullisia joulukasseja. Myöhemmin voimme taas koronan salliessa järjestää lahjoituksen avulla erilaisia retkiä.