Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Li­ka­san­ko­jour­na­lis­min paluu

Maamme suurimpien valtamedioiden uutisointi ministeri Mika Lintilästä (kesk.) on ylittänyt kohtuuden rajat. Nimettömien huhujen perusteella hänet on leimattu alkoholistiksi ilman mitään faktaan perustuvaa näyttöä.

Tähänkö on tultu, kun ei vaalien alla ole ”oikeaa" asiaa kerrottavana? Säälittävää vanhojen asioiden tonkimista, jolle ei ole osoitettu mitään näyttöä. Surkuhupaisin ”näyttö” oli Ruotsin kuninkaanlinnassa tapahtunut illallinen, josta Lintilä oli myöhästynyt kolme minuuttia frakin pukemisen ja kiireellisen aikataulun vuoksi. Miten tämäkin liittyy alkoholin nauttimiseen?

Lintilä on hoitanut työtehtävänsä moitteetta. Olisiko hänen ollut mahdollista, hänen näkyvän asemansa vuoksi, toimia alkoholin vaikutuksen alaisena?

Hurskastelijoiden joukkoon ovat liittyneet ilkikuriset poliittiset kilpailijapuolueet, jotka etelän median lisäksi ovat syystäkin vahingoniloisia. Mitään bilevideoita tai muuta sellaista todistusaineistoa ei ollut kellään esittää. Vain pelkkiä huhuja ja muita olettamuksia. Nimettömyyden taakse ovat vieläpä piiloutuneet.

Alas on mennyt journalistinen taso Suomessa. Vaalien läheisyyskö on antanut aiheen tällaiseen likasankojournalismiin?