Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lii­ke­ta­lou­del­li­set nä­kö­kul­mat eivät ota huo­mioon maail­man­po­liit­ti­sia suh­dan­tei­ta

Tämä Sanna Marinin hallitus on omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) johdolla neuvotellut suomalaisen veronmaksajan kannalta edullisemmat asetelmat Uniper-asiassa. Oli oppositio mitä mieltä asiasta hyvänsä.

Päätös Uniper-kaupasta ei ollut aikoinaan viisas päätös Fortumin hallitukselta. Aikaisemmat hallitukset eivät myös nähneet mitään ongelmaa koko kaupasta ja kytkennästä venäläiseen maakaasuun sekä kivihiileen. Näin on myös vuoden 2015–19 hallituksen pääministeri Juha Sipilä sanonut – hallitus, johon myös kokoomus sekä perussuomalaiset ovat osallistuneet.

Nyt riski oli lauennut Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Fortumin hallituksen ottama riski on lauennut, ja varmasti hallituksen kokoonpano on uusiksi laitettu.

Mitä tulee Saksaan, niin voisi sanoa, että maan energiapolitiikka tarvitsee täyden käännöksen. Riippuvuus venäläisestä maakaasusta on katkaistava alkuunsa ja omaa energiatuotantoa on kehitettävä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.