Li­han­ku­lu­tus on saa­vut­ta­nut kyl­läs­ty­mis­pis­teen­sä – Luon­non­va­ra­kes­kuk­ses­sa ei silti uskota jä­ri­syt­tä­viin ku­lu­tuk­sen muu­tok­siin

Tutkimusprofessori syö itse viikoittain 300–500 grammaa lihaa ravitsemussuositusten mukaisesti. Hän toppuuttelee ilmastopaneelin huolia: Suomessa peltoala ei ole lisääntynyt.

Keskustelu lihansyönnistä käy kuumana. Asiantuntija ei usko lihansyönnin vähenevän ainakaan nopeasti.
Keskustelu lihansyönnistä käy kuumana. Asiantuntija ei usko lihansyönnin vähenevän ainakaan nopeasti.
Kuva: Eriika Ahopelto

Eipä taida nauta tietää, millaiseen pyöritykseen se on viime aikoina joutunut.

Toisessa päässä pihattoa sitä pidetään ympäristön saastuttajana ja pahimman luokan päästösyöppönä. Toisella puolen navettaa muistutetaan nurmen hiilensidonnasta, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä ja kestävästä vesijalanjäljestä.