Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Le­vä­pe­räi­syyt­tä lail­li­suus­ky­sy­myk­sis­sä

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus (HaO) kumosi 12.8. Kemijärven kaupunginjohtajan ja -hallituksen 2020 tekemän päätöksen henkilöstöpäällikkö Paula Alatalon irtisanomisesta. Pian tämän jälkeen valtuuston puheenjohtaja Matti Torvinen totesi Alatalolle lähettämässään kirjeessä tämän vaalikelvottomaksi valtuustoon ja vaalikelvottomuuden alkavan välittömästi eli Alatalo ei saisi osallistua esimerkiksi kaupunginhallituksen kokouksiin.

Niinpä kaupunginhallituksen puheenjohtaja jätti Alatalon pois kutsuttavien listalta. Maanantaina 5.9. pidettäväksi tarkoitettu hallituksen kokous oli muotovirheen vuoksi keskeytettävä.

Puheenjohtajien ja esittelystä vastaavien viranhaltijoiden keittämää soppaa on puitu mediassa, missä esitetyt väitteet Alatalon vaalikelvottomuudesta vaativat korjauksia ja tarkennuksia. Torvisen mukaan HaO:n ratkaisu on saanut Kemijärven kannalta lainvoiman, koska kaupunginhallituksen päätöksestä olla valittamatta ratkaisusta ei ole tullut oikaisuvaatimuksia. Tämä tarkoittaa Torvisen mukaan sitä, että Alatalo on jälleen henkilöstöpäällikkönä virkasuhteessa kaupunkiin.

Torvinen ei ole lainsäädännön osalta ajan tasalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.