ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Le­vä­pe­räi­syyt­tä lail­li­suus­ky­sy­myk­sis­sä

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus (HaO) kumosi 12.8. Kemijärven kaupunginjohtajan ja -hallituksen 2020 tekemän päätöksen henkilöstöpäällikkö Paula Alatalon irtisanomisesta. Pian tämän jälkeen valtuuston puheenjohtaja Matti Torvinen totesi Alatalolle lähettämässään kirjeessä tämän vaalikelvottomaksi valtuustoon ja vaalikelvottomuuden alkavan välittömästi eli Alatalo ei saisi osallistua esimerkiksi kaupunginhallituksen kokouksiin.

Niinpä kaupunginhallituksen puheenjohtaja jätti Alatalon pois kutsuttavien listalta. Maanantaina 5.9. pidettäväksi tarkoitettu hallituksen kokous oli muotovirheen vuoksi keskeytettävä.

Puheenjohtajien ja esittelystä vastaavien viranhaltijoiden keittämää soppaa on puitu mediassa, missä esitetyt väitteet Alatalon vaalikelvottomuudesta vaativat korjauksia ja tarkennuksia. Torvisen mukaan HaO:n ratkaisu on saanut Kemijärven kannalta lainvoiman, koska kaupunginhallituksen päätöksestä olla valittamatta ratkaisusta ei ole tullut oikaisuvaatimuksia. Tämä tarkoittaa Torvisen mukaan sitä, että Alatalo on jälleen henkilöstöpäällikkönä virkasuhteessa kaupunkiin.

Torvinen ei ole lainsäädännön osalta ajan tasalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.