Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Lempi leiskuu ja ra­kas­tu­nut mies ulvoo syys­kau­del­la Ro­va­nie­men Teat­te­ris­sa – kausi alkaa lähes nor­maa­li­tah­dis­sa, jos korona suo

Jos korona suo, syyskaudelle mennään lähes normaalitahdissa. Ohjaussuunnitelmat valmistuvat etätyönä, ja näyttelijät perehtyvät rooleihinsa kotona. Mutta kevätkauden esitykset saatettiin menettää lopullisesti.

Jos harjoitukset päästään aloittamaan elokuun alussa, Rovaniemen Teatterin syyskauden ensi-illat myöhästyvät suunnitellusta vain viikon verran.

Kahdessa pohjoiseen sijoittuvassa näytelmässä eletään poikkeusoloissa. Lapin sota on taustalla Minna Rytisalon esikoisromaanin pohjalta dramatisoidussa Lempi-näytelmässä. Arto Paasilinnan Ulvovan myllärin alkuperäistarina sijoittuu sotien jälkeiseen aikaan. Rakkaudesta on kysymys kummassakin näytelmässä.

Miika Muranen sai Rytisalon kirjan tuoreeltaan lahjaksi eräältä ystävältä, joka sanoi, että tuosta pitäisi tehdä näyttämöversio. Muranen lukaisi kirjan ja oli samaa mieltä – paitsi että näytelmä pitäisi tehdä nimenomaan Rovaniemen Teatteriin.

Tämä kaikki tapahtui ennen kuin Muraselle tarjottiin taiteellista johtajuutta Rovaniemelle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi