Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lem­mik­kien hau­taus­maa kuntoon Pel­los­sa

Pellon kunta, Länsirajan Kennelkerho ry ja Pellon 4 H-yhdistys ovat tehneet sopimuksen pien- ja lemmikkieläinten hautausmaan rakentamisesta ja ylläpidosta 9.8.1999. Kunta on kustannuksellaan rakentanut Ahjolan teollisuusalueelle korttelin 286 tontille kyseisen hautausmaan ja huolehtii sille johtavan tien kunnossapidosta.

Kennelkerho ja 4 H-yhdistys vastaavat muista töistä, kuten hautausmaan hoidosta, kunnossapidosta, siivouksesta ympäristöviranomaisten vaatimusten mukaisesti, jätehuollon hoitamisesta, hautapaikkojen myynnistä ja maksujen perinnästä käyttäjiltä. Järjestöt saavat tulot kokonaisuudessaan itselleen. Ne käytetään hautausmaan menojen kattamiseen, kuten hautojen merkintään, mahdolliseen nurmetukseen ja sen hoitoon, puu-, pensas- ja kukkaistutuksiin, lisähautojen tekemiseen, lisähiekan hankintaan, vastaavan hoitajan nimeämiseen, opastaulun hankintaan ja ylläpitoon sekä tilastotietojen antamiseen ympäristöviranomaisille. Yhdistykset sopivat tehtävien jaoista keskenään. Hautausmaa jää kunnan omistukseen.

Molempien yhdistysten päättäjien pitäisi ymmärtää, miten heidän tulisi toimia Pellon yhdistyksille rakentaman pien- ja lemmikkieläinten hautausmaan hoidon suhteen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita