pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Lehto Group päätti yt-neu­vot­te­lut ja aloit­taa heti uudet – yhtiö va­rau­tuu työ­ti­lan­teen muu­tok­siin ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mian takia

Lehto aloittaa uudet yt:t heti edellisten päätyttyä.
Lehto aloittaa uudet yt:t heti edellisten päätyttyä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kempeleläinen Lehto Group päätti helmikuussa käynnistyneet yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä oli kaikkiaan noin 400 henkilöä.

Päättyneiden neuvottelujen tuloksena Lehto sulauttaa Hyvintointitilat-palvelualueen osaksi kahta muuta palvelualuetta. Hoivarakentaminen jatkuu Asunnot- ja koulurakentaminen Toimitilat-palvelualueella.

Neuvottelujen seurauksena irtisanottiin 73 työntekijää. Lisäksi henkilöstöä siirtyi toiseen yhtiöön tai toiselle palvelualueelle. Myös lomautuksia tehtiin vähäisissä määrin.

Uudet yt-neuvottelut alkamaisillaan

Lehto aloittaa uudet yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstöä koskevista mahdollisista lomautuksista. Yhtiö varautuu muun muassa työtilanteen muutoksiin koronaviruspandemian takia.

Yhtiön arvion mukaan koronavirus saattaa viivästyttää projekteja. Myös materiaalien ja alihankintaresurssien saatavuudessa voi esiintyä häiriöitä.

Neuvottelut koskevat kaikkia yhtiön noin 1200 työntekijää. Neuvotteluissa käsitellään pääasiassa mahdollisia lomautuksia sekä vuosilomien pitämiseen ja lomarahan maksamiseen liittyviä käytäntöjä.