Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Leh­ti­vih­reä sitoo ilmasta hii­li­diok­si­dia

Suomessa käydään vilkasta keskustelua siitä, onko metsän annettava kasvaa villisti ja hoitamatta vai taitavasti hoitaen.

Ensimmäinen aate vaatii lähes täydellistä suojelua. Tämä porukka on myös kovasti äänessä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden noususta. Toinen porukka miettii sitä, kuinka saada metsä kasvamaan hyvin. Heillä on tarkoitus sitoa ilmakehän hiilidioksidi hyötykäyttöön eli puun kasvuun.

Nyt voidaan kysyä, kumpi vaihtoehto on kokonaisuuden kannalta parempi. Metsän suojelu auttaa monimuotoisuuden säilyttämistä. Se on eräs ihmisille nautintoa tuottava metsän ominaisuus. Ryteikköinen ja hoitamaton metsä suosii kaikenlaisia ötököitä, joista osa jopa tuhoaa metsää. Hiilidioksidin sidonta vähenee puuston vanhentuessa ja lahotessa.

Metsän hoidolla tarkoitetaan metsän säilyttämistä kasvavana ja tuottoisena. Mitä enemmän on kasvua, sitä enemmän hiiltä sitoutuu puun runkoon.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi