Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Luonnonsuojelu: Ro­va­nie­men luo­teis­kul­mal­la si­jait­se­va tun­te­ma­ton luon­to­hel­mi on Lapin vanhin suo­je­lu­alue

Tilaajille

Leenan iloiset vau­va­uu­ti­set olivat muuttua ura­pai­na­jai­sek­si – ras­kaak­si tulo ai­heut­taa yhä paljon pään­vai­vaa työ­pai­koil­la: "Lakien jat­kok­si asen­ne­muu­tos"

Toimitusjohtaja Jonna Muurinen palkkaa pätevimmän, vaikka hakija olisi perheenperustamisiässä oleva nainen ja tiedossa voi olla raskaudesta harmejakin: "Työelämän tasa-arvo paranee vasta, kun perhevapaiden kustannukset jaetaan molempien vanhempien työnantajien kesken." Katso taulukosta, minkä verran yhden työntekijän äitiysloma aiheuttaa kustannusta työnantajalle.

-
Kuva: Neosng Guest

Leena oli työskennellyt pitkään samassa työpaikassa. Kun määräaikainen työsuhde loppui, hänelle luvattiin työtä uudessa tehtävässä, mikäli rahoitukseen liittyvät yksityiskohdat olisi päätetty. Päätöstä odotellessa Leena oli työttömänä työnhakijana.

Keväällä hän sai entisestä työpaikastaan kutsun haastatteluun. Rahoitus oli varmistunut, ja neuvottelussa käytiin läpi sitä, milloin Leena voisi aloittaa työt uudessa tehtävässä.