kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Kolumni

Lauan­tai­vie­ras: Ro­va­nie­mel­lä tunsin heti kuu­lu­va­ni jouk­koon

Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Miia Taivalantti. Hän työskentelee Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyön koordinaattorina.
Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Miia Taivalantti. Hän työskentelee Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyön koordinaattorina.

Olen uusi rovaniemeläinen. Muutin tänne töiden perässä. Kun saavuin Rovaniemelle pari kuukautta sitten, koin kodikkaan ja lämpimän vastaanoton. Minut otettiin avosylin vastaan työyhteisöön ja tunsin olevani yksi meistä. Tämä yllätti, sillä olinhan vasta tullut paikkakunnalle, enkä tuntenut täältä juuri ketään.

Sama lämminhenkisyys on tullut vastaan useamminkin monessa eri yhteydessä. Rovaniemi on pieni suuri kaupunki ja täällä on kodikasta asua. Täällä on valtavat mahdollisuudet tehdä monia eri asioita.

Haastavista ajoista huolimatta täällä tuntuu olevan positiivista pöhinää käynnissä elämän kaikilla osa-alueilla. Ihmiset luottavat tulevaisuuteen ja uusia yrityksiä perustetaan edelleen. Väkiluku kasvaa, lapsia syntyy ja muualla asuvien perheiden kiinnostus muuttaa Rovaniemelle on nosteessa.

"Erityisesti mieltäni lämmittää, miten useat eri tahot haluavat tuoda kortensa kekoon hyvän joulumielen puolesta."

Ilmapiiri tuntuu olevan varovaisen toiveikas ja luottavainen. Nyt satsataan yhdessä tekemisen laatuun, aineettomuuteen ja positiivisiin mielikuviin.

Erityisesti mieltäni lämmittää, miten useat eri tahot haluavat tuoda kortensa kekoon hyvän joulumielen puolesta. Paljon on tänä korona-aikana asioita peruttu, mutta joulua ei. Keskustan kehittämistyöryhmän ja Likiliikkeen yhdessä organisoima Joulua ei ole peruttu -palaveri synnytti yhteisen ponnistuksemme: Rovaniemen elävä joulukalenteri!

On ollut ilo huomata, miten eri tahot ovat halunneet lähteä mukaan toteuttamaan uutta jouluista ohjelmaa yhdessä. Emme ole edes ehtineet markkinoida joulukalenteria, kun lista vapaaehtoisista halukkaista on jo täyttynyt. Jos et tänä jouluna ehtinyt mukaan, on ensi vuonna uusi mahdollisuus.

Tämän vuoden joulukalenteria ovat toteuttamassa kaupungin eri osastot, kuten kulttuuri-, sivistys- ja vapaa-ajanpalvelut. Elinkeinopalvelut ja Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyöryhmä ovat myös vahvasti mukana. Mukana ovat myös Rovaseudun Markkinakiinteistöt, Visit Rovaniemi, Joulupukin Pajakylä, Metsähallitus, Tieliikennelaitos, Poliisi sekä useat muut yritykset ja järjestöt.

Voit seurata striimattua joulukalenteria Facebookista, Visit Rovaniemi – Joulupukin virallinen kotikaupunki -sivun tapahtumana.

Rovaniemen joulukalenteri 2020 joka päivä 1.–24.12. klo 18.