somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lauan­tai­na ke­sä­il­lan valtaa kuuma fla­men­co – rento Peña-il­ta­ma kutsuu pai­kal­li­sia tu­tus­tu­maan vauh­dik­kaa­seen tans­si­la­jiin

Paikallinen flamencoyhdistys tutustuttaa yleisön tanssiin lauantaina Hostel Café Kodin terassilla.

Flamenco sopii kaikille, jotka haluavat vauhdikas liikuntaa, haasteita sekä tavan ilmaista tunteita, tiivistää Flamenco Árticon puheenjohtaja Kate Suopajärvi. Lajiin pääsee tutustumaan rennossa Peña-illassa lauantaina.
Flamenco sopii kaikille, jotka haluavat vauhdikas liikuntaa, haasteita sekä tavan ilmaista tunteita, tiivistää Flamenco Árticon puheenjohtaja Kate Suopajärvi. Lajiin pääsee tutustumaan rennossa Peña-illassa lauantaina.
Kuva: Pekka Hartikainen

Flamencon tulista tunnelmaa esitellään kaikille kiinnostuneille lauantaina järjestettävässä Peña-illassa. Luvassa on rentoa yhteistä illanviettoa, jossa pääosassa on flamencomusiikki ja -tanssi.

Illan aikana osallistujat pääsevät tutustumaan sekä flamencoon lajina että Flamenco Ártico -yhdistyksen toimintaan. Tapahtumassa rovaniemeläinen Pauliina Jääskeläinen esittää kaksi flamencotanssia: farrucan ja coetuksen.

– Spontaanit olé-huudot -huudot ovat toivottuja flamencoesityksissä ja -illoissa. Duende, flamencon henki voi vallata myös katsojan ja sen voi antaa vapaasti viedä mennessään Peña-illassa, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Kate Suopajärvi, joka on harrastanut flamencoa vuodesta 1996.

Rovaniemeläinen Flamenco Ártico on vuonna 2007 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on edistää flamencotaidetta tekemällä sitä tunnetuksi Pohjois-Suomessa. Tällä hetkellä yhdistyksessä on jäseniä vajaa kolmekymmentä.

Flamencoon liittyviä tanssi-, laulu- ja soittokursseja on järjestetty Rovaniemellä jo useita ja seuraavat uudet kurssit alkavat syksyllä.

Flamenco Árticon Peña-ilta la 27.6. klo 18–21 Hostel Café Kodin terassilla. Vapaa pääsy.