Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Latvia ko­ven­taa ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia ro­kot­ta­mat­to­mil­le: voi me­net­tää työnsä ja pääsee vain pe­rus­kaup­poi­hin – ul­ko­mi­nis­te­ri: "Ro­ko­tu­sas­te nousee nyt"

Ainoastaan täysin rokotetut ihmiset pääsevät maanantaista alkaen isoihin ostoskeskuksiin, ravintoloihin tai museoihin Latviassa. Vakavasti Suomesta jäljessä laahaavan rokotusasteen nousu nopeutuu, mutta kantelut kovista linjauksista ylikuormittavat maan tuomioistuimia. Ulkoministeri Edgars Rinkēvičs arvioi, ettei elämä palaudu normaaliksi muutamassa viikossa.

Suomalaisten suosima matkailumaa Latvia on vihdoin kääntänyt koronakäyränsä laskuun, mutta siihen on päästy ainoastaan viime viikkojen ankaran sulkutilan ja öisten ulkonaliikkumiskieltojen avulla. Maanantaista 15. marraskuuta alkaen tiukka "lockdown" päättyy ja rokotettujen elämää avataan kohti normaalimpaa.

Samalla hallitus ottaa rokottamattomille käyttöön entistä ankarampia rajoituksia.

Ilman koronatodistusta pääsee vastedes ainoastaan alle 1 500 neliömetrin kokoisiin peruskauppoihin, jolla on oma erillinen sisäänkäynti. Näin rokottamattomilla on mahdollisuus ainoastaan käydä ostamassa ruokaa, lääkkeitä ja terveystarvikkeita tai esimerkiksi asioida pankeissa.

Täysin rokotetuille avautuu pääsy ostoskeskusten lisäksi ravintoloihin ja museoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.