Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

La­ti­tu­de 66 Cobalt luopuu kol­mes­ta mal­min­et­sin­nän lu­pa­ha­ke­muk­ses­ta Kuu­sa­mos­sa ja Sal­las­sa

Latitude 66 Cobalt kertoo luopuvansa kolmesta lupahakemuksestaan.
Latitude 66 Cobalt kertoo luopuvansa kolmesta lupahakemuksestaan.
Kuva: Mikko Halvari

Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt Oy kertoo luopuvansa kolmesta jättämästään malminetsintälupahakemuksesta Kuusamossa ja Sallassa. Peruttavat hakemukset sijoittuvat Kuusamossa Rintajärvi 2 ja Peurasuo -alueille ja Sallassa Kalliolampi -alueelle.

Yhtiö kertoo ilmoittaneensa hakemusten perumisesta malminetsinnän valvovana viranomaisena toimivalle Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille.

– Malminetsinnälle on hyvin tyypillistä, että kaikki tutkittavat alueet eivät osoittaudu sellaisiksi, joissa tutkimuksia olisi perusteltua jatkaa. Näillä alueilla olemme keränneet viime vuosina maaperä-, lohkare- ja kallioperänäytteitä jokamiehenoikeuden puitteissa. Analyysien tulokset eivät puolla jatkotutkimuksia näillä alueilla, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde sanoo tiedotteessa.

Kyseiset hakemukset ovat parhaillaan hallinto-oikeuden käsittelyssä, koska Tukesin antamista lupapäätöksistä on valitettu. Yhtiö sanoo tiedotteessa, että valitusten takia lupapäätökset eivät ole olleet lainvoimaisia, joten yhtiöllä ei ole ollut mahdollisuuksia tehdä varsinaista malminetsintää. Tämän vuoksi yhtiö ei tule maksamaan maanomistajille malminetsintäkorvauksia.

Latitude 66 Cobalt aikoo jatkaa malminetsintää muissa kohteissa.

– Tämän vuoden kesäkaudella tehtyjen laajojen kenttätutkimusten tulokset ohjaavat päätöksiä jatkotutkimuksista Kuusamon liuskevyöhykkeen alueella, Lähde kertoo.