-

Las­ten­ko­din kas­vat­ti

Vantaalaislähtöinen Miko Storman asui perhekodissa seitsemän vuotta. Nyt hän kertoo kokemuksiaan lastenkodin arjesta ja itsenäistymisen kivisestä polusta.

Vantaalaislähtöinen Miko Storman asui perhekodissa seitsemän vuotta. Nyt hän kertoo kokemuksiaan lastenkodin arjesta ja itsenäistymisen kivisestä polusta.

Tilaajille
Tilaajille

Rikkinäinen lapsuus

Kaikki ei ollut kohdallaan Stormanien perheessä. Väkivaltainen ja alkoholiongelmainen isäpuoli sekä rahaongelmat olivat varjostaneet arkea neljän vuoden ajan, kunnes  10-vuotiaana Miko Storman pyysi itse saavansa muuttaa pois kotoa. Hänet sijoitettiin kiireellisesti vastaanottokotiin muutamaksi kuukaudeksi, kunnes hän muutti lopullisesti asumaan vantaalaiseen perhekotiin. Sisarukset jäivät perheeseen kasvavien ongelmien keskelle.

Nyt 21-vuotias Storman muistelee aikaansa perhekodissa lämmöllä. Kodinomaiset olosuhteet ja harrastusmahdollisuudet varmistivat sen, ettei elämä tuntunut laitosmaiselta. Toisinaan lastenkodeissa asuvat nuoret kutsuvat sijoituspaikkaansa laitokseksi. Stormanin mielestä se kertoo nuorten negatiivisesta asenteesta lastenkotia kohtaan. Hänen kokemustensa mukaan “laitoksesta” puhuvat nuoret ovat omalla käytöksellään vaikuttaneet siihen, ettei elämä lastenkodissa ole mukavaa.

Miko Storman ei koe katkeruutta. – En tule ikinä kantamaan äidille kaunaa tilanteestamme. Hän on tarjonnut omilla voimavaroillaan sen, mitä hän on pystynyt meille tarjoamaan. Kiitän äitiä siitä, miten hyvin hän on yrittänyt ja saanut hommat loppujen lopuksi toimimaan.
Miko Storman ei koe katkeruutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.