Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lasten yli­pai­non kasvu on py­säh­ty­nyt, mutta se ei vielä riitä – "Ai­kui­set ovat roo­li­mal­le­ja ja päät­tä­vät, mitä ruokaa tai juomia kotiin os­te­taan"

Lasten ja nuorten ylipainoisuus ehti kasvaa Suomessa huolestuttavalle tasolle. THL:n asiantuntija pitää tuoreita tilastoja myönteisinä. Lapsiperheiden arkea muuttamalla on mahdollista vaikuttaa ruokaan ja liikuntaan liittyviin tottumuksiin.

Kouluruokailulla on merkittävä osuus siinä, miten perheiden kasvatustyötä terveellisten elintapojen suuntaan voidaan tukea. Kuvituskuva.
Kouluruokailulla on merkittävä osuus siinä, miten perheiden kasvatustyötä terveellisten elintapojen suuntaan voidaan tukea. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suurta muutosta lasten ja nuorten ylipainossa ja lihavuudessa ei ole tapahtunut, ja se on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kehittämispäällikön Päivi Mäen mielestä hyvä asia. Tavallaan.

Se tarkoittaa, että ylipaino ja lihavuus eivät ole lisääntyneet.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi