Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lap­sil­la oikeus hyvään ope­tuk­seen

Kansainvälistymisen myötä kielten osaaminen on tullut yhä tärkeämmäksi. Kieli on vieraskielisen kansalaisen kotoutumisen kannalta keskeinen asia. Sitä se on myös maahanmuuttajien Suomessa syntyneiden lasten koulutusmahdollisuuksien ja sopeutumisen näkökulmasta.

Tuore tutkimus kertoo vieraskielisten oppijoiden, etenkin poikien oppimistulosten heikkoudesta. Jo 2020 todettiin, että suomea toisena kielenä opiskelleiden kynnys päästä yliopisto-opintoihin oli kielitaitovaatimusten vuoksi korkeampi kuin suomea ensimmäisenä kielenä opiskelleiden.

Kysymys on niin sanotusta S2-opetuksesta. Jos väestörekisteriin lapsen viralliseksi äidinkieleksi on ilmoitettu jokin muu kuin suomi, ruotsi tai saame, lapsi erotetaan automaattisesti monissa kunnissa normaalista suomen opetuksesta, vaikka hän olisi Suomessa syntynyt ja Suomen kansalainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.