Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­koää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lap­pi­lai­set nuoret läh­te­vät kuu­kau­dek­si oppiin Thai­maa­han – suur­lä­he­tys­töl­le viedään lap­pi­lai­sia tu­liai­sia

Suurlähetystön lisäksi opiskelijat pääsevät työssäoppimaan yhteistyöravintoloihin Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin.

Lapin koulutuskeskus REDU:n opiskelijat Sandra Salminen ja Eetu Tolppanen suorittavat työssäoppimisen Thaimaassa. Luvassa on töitä Suomen suurlähetystössä sekä bangkokilaisissa ravintoloissa.
Lapin koulutuskeskus REDU:n opiskelijat Sandra Salminen ja Eetu Tolppanen suorittavat työssäoppimisen Thaimaassa. Luvassa on töitä Suomen suurlähetystössä sekä bangkokilaisissa ravintoloissa.

Lapin koulutuskeskus REDU:n tarjoilijaopiskelija Sandra Salminen ja kokkiopiskelija Eetu Tolppanen lähtevät kuukaudeksi Thaimaahan hankkimaan lisää ammatillista osaamista.

Opiskelijat valittiin mukaan Suomen ja Thaimaan väliseen oppilaitosverkosto ThaiGO:n ohjelmaan. Heidän seurakseen lähtee opiskelijoita Turun ammatti-instituutista sekä Raision seudun koulutuskuntayhtymästä.

Suomesta Thaimaahan verkostoyhteistyön puitteissa matkustaa yhteensä kolme kokkiopiskelijaa, kolme tarjoilijaopiskelijaa sekä kaksi opettajaa kolmesta eri oppilaitoksesta. Opiskelijat ovat Thaimaassa 4.10–2.11.

Töihin Bangkokin ravintoloihin

Ensimmäisen viikon ajan opiskelijat työskentelevät Thaimaassa Suomen suurlähetystölle. Suomen suurlähettilään residenssissä järjestetään lounaita, illallisia ja cocktailtilaisuuksia, joissa vieraina on muun muassa suurten thaimaalaisten yritysten johtajia, diplomaatteja sekä yhteistyökumppaneita.

Viikon teemana on Suomen neljä vuodenaikaa. Teemaviikon raaka-aineet ja rekvisiitat ovat suomalaisia ja pääosin Suomesta tuotuja ja niihin yhdistetään thaimaalaista ruokakulttuuria.

– Ensimmäinen viikko jännittää tosi paljon. Olemme suunnitelleet ruokatuotteita sekä juomiin liittyviä tarinoita. Viemme myös lappilaisia tuliaisia suurlähetystöön, Eetu ja Sandra kertovat REDU:n tiedotteessa.

Suurlähetystöviikon jälkeen opiskelijat siirtyvät työssäoppimaan yhteistyöravintoloihin Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin. Töitä tehdään keittiöissä ja ravintoloiden salin puolella.

ThaiGO on Suomen ja Thaimaan välinen oppilaitosverkosto, joka aloitti toimintansa vuonna 2014 Opetushallituksen rahoittamana. Verkoston tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista monikulttuurisessa toimintaympäristössä.