työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lap­pi­lai­nen ro­mu­yrit­tä­jä poltti akkuja, au­ton­ren­kai­ta ja öl­jy­tyn­ny­rei­tä pi­hal­laan – kä­rä­jä­oi­keus lan­get­ti eh­dol­lis­ta van­keut­ta ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta

Lappilaismies tuomittiin tiistaina Lapin käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ympäristön turmelemisesta.

76-vuotiaalla miehellä on jätteen ja romun tukkukaupan yritys. Hän on korvausta vastaan noutanut ja vastaanottanut sähkö- ja kodinkoneliikkeistä käytöstä poistettua sähkö- ja elektroniikkaromua, kylmälaitteita ja muita kodinkoneita, sähkölaitteita ja muuta sähkötarvikejätettä.

Hänen yrityksensä myös vastaanotti autokorjaamoilta käytöstä poistettua ajoneuvoja ja muuta romua. Mies vastaanotti myös muilta ulkopuolisilta sekalaista romujätettä.

Yritystoiminnan ideana oli myydä eteenpäin jäteromusta erotettu arvometalli. Oikeudessa käsiteltyä toimintaa tehtiin vuosina 2011–2019.

Poltti jätteitä pihalla

Mies vastaanotti, käsitteli ja säilytti jätteitä hänen omistamallaan kiinteistöllä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.