Lapin Kansa 90

Veikka Körkkö pelaa kahta lajia – ja myös kahden maan väreissä

Jääpalloa ja jääkiekkoa pelaava torniolaisnuorukainen harrastaa Haaparannalla.

Sari Pelttari-Heikka
Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet.

Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet.

Sari Pelttari-Heikka

Torniolaisen LRK:n maalia vartioi toisen polven jääpalloilija Veikka Körkkö. 15-vuotiaiden Suomen maajoukkueessa viime keväänä MM-pronssia pelannut nuorukainen ei ole vielä tehnyt lopullista valintaa lajiensa välillä.

– Pelaan jääpalloa maalissa ja jääkiekossa olen puolustaja. Tämä on hyvä yhdistelmä, jossa saan myös luistelua harjoitettua. Lajit eivät ole toistensa tiellä, ainakaan vielä. Järjestelyä kaikkeen mukaan ehtiminen tietysti vähän vaatii.

Putaan koulussa kahdeksatta luokkaa käyvä urheilija suuntaa käytännössä joka arkipäivä Haaparannan tekojäälle tai Kubenin jäähalliin.

– Harjoituksia on joka arkipäivä, ellei viikonloppuna ole pelejä. Jos olen pelireissussa viikonlopun, niin yritän pitää viikolla jonkun päivän vapaata, Veikka kertoo.

-

Torniolaisnuorukainen vakuuttaa aikaa jäävän myös kavereille ja muille harrastuksille pelikauden aikana.

– Jääpallokausi kestää marraskuusta maaliskuuhun ja kiekkoa pelataan lokakuusta maaliskuuhun. Keväällä on parin viikon harjoitustauko ja sitten siirrytään kesäharjoituksiin.

Urheilu on Veikalle tärkeä osa elämää.

– Aamu alkaa NHL-tulosten katsomisella. Urheilu-uutisia seuraan eri nettisivuistoilta.

Pikkupojasta jääpallokentän reunalla viihtynyt Veikka myöntää isän ja äidin olevan enemmän jääpalloharrastuksen kannalla, mutta hän itse ei ole vielä tehnyt lajivalintaa.

– Katsotaan nyt mitä peruskoulun jälkeen teen. Voi olla, että jään Tornioon, tai lähden Rovaniemelle tai muualle jatko-opintoihin. Nyt kuitenkin vielä jatketaan kotikentillä pelaamista. Jääpallopelit vievät pitkin Suomea. Vastaavasti jääkiekkohallit tulevat tutuksi Kiirunasta Bodeniin välillä.

Urheiluperheessä isosisko Viivi lähti syksyllä Rovaniemelle lukioon, jotta voi jatkaa lentopallon pelaamista.

– Hiljaista talossa on, kun sisko on viikot poissa, velipoika myöntää.

Lapin Kansan 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kiersimme tapaamassa Lapin kansaa eri puolilla Lappia:

Milleniaali viihtyy nuotiolla ja näyttelyissä

Maitotilalla eletään lehmien rytmiin

Rekkaralli huristaa Veijo Wahlbergin korjaamon seinän vierestä: "Tässä ollaan liikepaikalla"

Taiteilija Veli Koljonen asuu koiransa kanssa kahden lähes 1000 neliön kelolinnaa: "On tässä ilonsa, mutta on päänsärkyäkin"

Eero Perttunen on huuliharpunsoiton Suomen mestari ja poronomistaja, joka kuvaa ja nimeää kaikki poronsa: "Kun alan johonkin, alan tosissaan"

Pokémoneja jahtaava sinkku, jonka nauru täyttää koko sotilaskodin: Camilla Huuhtanen ei ole ihan tavallinen sotilaspastori

Toisen polven mainari kaivaa kultaa Kittilässä: "Olemme viihtyneet kaikin puolin"

Airi Peltoniemi johtaa kiekkoseuraa Kemijärvellä: "Jos teen omille lapsille, voin tehdä samalla muillekin"

Salim Bilen luki lapsena matkakirjan ihmeellisestä maasta – nyt hän tekee pizzoja Posiolla

Anita, 83, ja Erkki, 85, tekevät yhä vuoden polttopuunsa omin käsin omasta metsästä: "Työläintä siinä on tiereikien suunnittelu"

Lääkäripariskunta pitää kirjansa Utsjoella, vaikka muutti Ivalosta Ouluun: "Ehkä tämä on sitä modernia jutaamista"


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös