työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lappi on meidän koti

Meillä on kaikkea millä Suomi itseään markkinoi maailmalla: osaamista, turvaa, teollisuutta, raaka-aineita ja puhdas luonto. Ei ole oikein, että kodistamme kehä kolmoselle kelpaa kaikki hyvä, mutta tasa-arvoiset asumisen, elämisen ja kasvun edellytyksemme nähdään vain riippakivenä kasvaville kaupunkikeskuksille.

Pitkät välimatkat ovat meille arkipäivää ja siksi on taattava, että meillä löytyy ympärivuorokautista hoitoa inhimillisten matkojen päässä. Myös autoilun kustannukset ovat lappilaisille jo kohtuuttomia. On mahdollisuuksien tasa-arvon irvikuva, kun pohjoisessa vastavalmistunut nuori joutuu ensimmäisistä tilipusseistaan tankkaamaan leijonanosan kulkeakseen töissä samaan aikaan, kun hallitus poisti joukkoliikenteeltä arvonlisäveron tammi-huhtikuun ajaksi helpottaakseen arjen kustannuksia ruuhka-Suomessa.

Lappi menetti muuttotappioiden seurauksena yhden kansanedustajapaikan. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että edustuksemme on vahva, monipuolinen ja jämäkkä. Jokaisen kuuden edustajan täytyy ymmärtää Lapin monipuolinen elinkeinorakenne ja sen vaatimukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.