Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Lapissa tar­kas­te­taan mer­kit­tä­viä ar­keo­lo­gi­sia koh­tei­ta – Tut­ki­muk­sia tehdään saa­me­lais­alueil­la sekä Tor­nion­jo­ki­laak­sos­sa

Museovirasto selvittää valtakunnallisesti merkittävät arkeologiset kohteet manner-Suomen alueella yhteistyössä alueellisten vastuumuseoiden ja Metsähallituksen kanssa. Hanke on aloitettu vuoden 2018 kesällä, ja sen päättyy vuoden 2022 aikana.

Valtakunnallisesti merkittäviä arkeologisia kohteita (VARK) on nyt tarkastettu hiukan yli 700. Viime vuonna tarkastukset painottuivat saamelaisalueelle sekä Itä- ja Etelä-Suomeen.

Tämän kesän aikana tarkastuksia tehdään pääosin Lapissa ja Tornionjokilaaksossa sekä Pohjanmaan eri maakunnissa.

Myös vedenalaisista tarkastuksista valtaosa tehdään tämän vuoden aikana. Muualla Suomessa tehdään lähinnä pieniä täydentäviä tarkastuksia.

Tavoitteena kattava kuva Suomen menneisyydestä

Hankkeen tavoitteena on valita arkeologisista kohteista ne, jotka yhdessä parhaiten edustavat Suomen menneisyyttä eri aikakausina ja antavat monipuolisen kuvan sen eri vaiheista.

Luetteloon valitaan sekä maa-alueilla olevia että vedenalaisia kohteita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.