Lapissa on nyt tu­han­sit­tain ur­piai­sia – vii­me­vuo­ti­seen ver­rat­tu­na lukemat ovat nyt noin kol­mi­kym­men­ker­tai­set

Tundraurpiainen on hyvin vaalea, ja sen selkäpuoli on harmahtavan viiruinen. Otsalla on punainen täplä urpiaisen tavoin.
Tundraurpiainen on hyvin vaalea, ja sen selkäpuoli on harmahtavan viiruinen. Otsalla on punainen täplä urpiaisen tavoin.
Kuva: Jorma Halonen

Helmikuun alusta tämän kirjoittamishetkeen mennessä BirdLife Suomen Tiira-havaintojärjestelmään oli ilmoitettu Lapin alueelta reilusti yli 10 000 urpiaista ja lähes 400 tundraurpiaista.

Vastaavan tason urpiaisen kevätmuutto on todettu viisi vuotta sitten, mutta viimevuotiseen verrattuna lukemat ovat nyt noin kolmikymmenkertaiset.