Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lapissa kaikki hyvin

Vaalikausi on jälleen tulossa täyteen. Keväällä pääsemme suurin toivein vaaliuurnille, kunhan ensin kuuntelemme suuret lupaukset ehdokkailta. Meitä odottaa jälleen auvoinen tulevaisuus.

Odotellessa voi muistella vanhoja lupailuja ja kerrata mielessään nykyedustajiemme tuloksia tai edes yrityksiä Lapin kohentamiseksi. Ilmeisesti minulla on huono muisti, kun en saanut mieleeni yhtään merkittävää aloitetta tai voimakasta vaatimusta. Toinen vaihtoehto on, että aikaisemmat edustajat ovat hoitaneet kaikki puutteet kuntoon. Kaikesta huolimatta olen odottanut toimenpiteitä tulevaisuuteen, koska siellähän me elämme.

Missä ovat toimenpiteet Lapin rataverkon kehittämiseksi, Jäämeren uusi rata, Sallan radan uusi käyttöönotto ja Ruotsin yhteydet? Tarvitsemme myös lisää autojunia, se on oikeaa vihreyttä. Ilkeästi voisi todeta, että Haaparannan yhteyden sähköistys etenee kuin täi tervassa ja kyse on vain muutamasta kymmenestä miljoonasta. Tieverkosto rapistuu silmissä, kun kuljetustarve puun, hakkeen, turpeen, malmien, rakennustarpeiden ja turismin osalta kasvaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.