somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapissa di­gi­tai­dot ovat hyvällä mal­lil­la – Äly­pu­he­lin­ta käyttää päi­vit­täin jopa 91 pro­sent­tia lap­pi­lai­sis­ta

Suurin osa suomalaisista taitaa tarvittavat digitaidot, kertoo valtiovarainministeriön ja Digi- ja väestötietojärjestelmän teettämä digitaitokartoitus. 

Lapissa älypuhelinta käyttää päivittäin jopa 91 prosenttia lappilaisista. Tietokonetta käytetään myös Lapissa päivittäin. 

Kartoituksen perusteella digitaalisista palveluista parhaiten hallitaan sähköpostin käyttäminen, lehtien lukeminen verkossa sekä tiedonhaku ja internetin selaaminen. 

Paikallinen digituki tarpeen

Kartoitus osoitti paikallisen digituen tarpeen. Lapissa digitukea saadaan perheenjäseniltä tai lähipiiriltä, kuten sisaruksilta, vanhemmilta, lapsilta tai työyhteisöltä. Vastauksissa korostui Lapin osalta matalan kynnyksen digituen ja koulutuksen tarve. 

Sähköisten palveluiden käyttöön kannustaisi digitaalisten laitteiden käyttötaito, käyttötuki ja vahvempi luottamus turvallisuuteen ja tietoturvaan. 

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.