Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Viihde: Jope Ite -do­ku­ment­ti on kai­hoi­sa kuvaus ujosta ke­mi­läis­po­jas­ta, jota pii­nat­tiin kou­lus­sa

Kolumni: Po­pu­lis­ti­nen Teemu Selänne pelkää, että kom­ma­ri-Ma­rin vie pihvin lau­ta­sel­ta – näin idolini olikin idioot­ti

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä on tällä het­kel­lä tie­dos­sa vain kolme koronaa sai­ras­ta­vaa, kaikki muut ovat eh­ti­neet jo pa­ran­tua

"Yhteisössä ei ole nyt koronavirusta liikkeellä", sanoo Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas.

Lapin sairaanhoitopiirin koronatilanne näyttää juuri nyt erittäin rauhalliselta. Sairaanhoitopiirin alueella on todettu viimeisten reilun kahden viikon aikana vain kolme uutta koronavirustartuntaa.

Se tarkoittaa, että tällä hetkellä Lapin sairaanhoitopiirissä tiettävästi vain kolme henkilöä sairastaa koronaviruksen aiheuttamaa tautia. Laskennallinen luku perustuu siihen, että taudin arvioitu kesto on kaksi viikkoa. Näin ollen kaikki aiemmin sairaanhoitopiirissä koronaan sairastuneet ovat jo parantuneet.

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirissä on vahvistettu kevään aikana 91 koronatartuntaa, joista 18 on todettu sairaanhoitopiirin ulkopuolella asuvilla henkilöillä.

Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas pitää Lapin tilannetta erittäin hyvänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.