Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin puu­mark­ki­noil­la odot­ta­va tun­nel­ma – kui­tu­puul­le en­nus­te­taan kas­va­vaa tar­vet­ta lop­pu­vuo­del­le

Puumarkkinoilla on ollut alkuvuoden rauhallista, mutta viimeisinä viikkoina on nähty puukaupan piristymistä myös Lapissa, kertoo Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) ja Lapin Metsänomistajat puumarkkinakatsauksessa.

Hakkuut ovat olleet läpi talven korkealla tasolla hyvien talvikorjuukelien ja puuntarpeen johdosta, ja puutavaran varastopaikat ovat täyttyneet.

Nyt puunostajien kysyntä kohdistuu kelirikkoaikana ja kesällä puunkorjuuseen soveltuviin kohteisiin, jotka ovat myös metsänomistajien parhaita leimikoita puusta maksettavan hinnan näkökulmasta.

– Kesä- ja kelirikkoleimikoille on kysyntää. Niiden puusta maksetaan yleensä enemmän kuin talviaikaiseen korjuuseen tai kuljetukseen sopivien kohteilla, joten niin sanottua kantorahatuloa jää metsänomistajalle enemmän, kertoo Metsänhoitoyhdistys Lapin johtaja Veijo Ekonoja Metsänomistajien tiedotteessa.

Alkuvuoden ensimmäisellä neljänneksellä puuta on ostettu Pohjois-Suomesta selvästi aiempia vuosia vähemmän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.