Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin pe­las­tus­lai­tok­sen ra­hoi­tus on pol­ke­nut vuosia pai­kal­laan, vaikka mat­kai­lu kas­vat­taa sen teh­tä­vä­mää­rää – "­Hen­ki­lös­tö on monin paikoin ää­ri­ra­joil­la", sanoo pe­las­tus­joh­ta­ja

Pelastusjohtaja Markus Aarton mukaan Lapin hyvinvointialue on huomioinut hyvin pelastuslaitoksen tarpeet. Nyt hän odottaa, että Lapin erityiset olosuhteet ja kasvavan matkailun vaikutukset ymmärretään ministeriössä asti.

Lapin pelastuslaitokset resurssit eivät riittäisi takaamaan lappilaisten turvallisuutta ilman henkilökunnan jatkuvaa venymistä, sanoo pelastusjohtaja Markus Aarto.

Lapin pelastuslaitos uutisoi äskettäin, että sen hälytystehtävien määrä on edelleen kasvussa. Viime vuonna tehtäviä oli runsaat 4 300, kun vielä vuosituhannen alussa niitä oli vuositasolla noin tuhat vähemmän. Myös kuluva vuosi on alkanut ennätysvilkkaana.

Pelastustoimen resurssit eivät kuitenkaan ole kasvaneet samaan tahtiin tehtävämäärän kanssa.

– Henkilöstöresursseissa olemme yhä pääosin samassa tilanteessa, jossa aluepelastuslaitos aloitti vuosituhannen alkupuolella, Aarto sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.