Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Lapin päih­de­kli­ni­kan lai­tos­hoi­to­pai­kat vä­he­ne­vät ensi vuonna – kli­ni­kan tu­le­vai­suu­des­ta sel­vi­tys­työ käyn­nis­sä

Lapin päihdeklinikan tulevaisuutta pohtiva selvitystyö on parhaillaan käynnistymässä. Asiasta päätti Lapin sairaanhoitopiirin yhtymähallitus vuosien 2020–2022 toiminta- ja taloussuunnitelman yhteydessä. Tarkoitus on pohtia vaihtoehtoja, miten päihdekuntoutus Lapin sairaanhoitopiirissä jatkossa toteutetaan.

Sairaanhoitopiirin johtajan Jari Jokelan mukaan taustalla on tavoite, että päihdeklinikan palvelut voitaisiin tuottaa nykyistä pienemmillä kustannuksilla.

Selvitystyöstä vastaava mielenterveys- ja päihdepalveluiden vs. tulosaluejohtaja Johanna Erholtz arvioi, että selvitystyön aikataulu tarkentuu lähipäivinä.

– Tarkempia raameja ei vielä ole, mutta kuntien mielipiteiden kuuleminen palvelujen järjestämisestä, palvelutarve ja asiakkaisen kokemukset on tärkeää huomioida.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.