Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Liikenteessä tänään: Pre­si­dent­ti Nii­nis­tön vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Työtaistelu: Lakko sulkee Kemin ja Tornion Prismat kah­dek­si päi­väk­si, Lapin Ci­ty­mar­ke­tit pysyvät auki

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lapin mu­siik­ki­opis­to osal­lis­tuu kan­sain­vä­li­seen hank­kee­seen: Erasmus MIX on luovan ajat­te­lun ai­vo­rii­hi

50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lapin musiikkiopisto on mukana EU:n tukemassa, musiikkikoulutuksen ammattilaisille suunnatussa Erasmus MIX -hankkeessa. Rovaniemen hanketapaamisessa käsiteltiin luovuuden roolia suomalaisessa musiikkikoulutuksessa.

Luovan ajattelun edistäminen ja säveltämisen sekä improvisaation opettaminen eivät ole varsinaisesti sisältyneet taiteen perusopetuksen valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan. Tilanne muuttui kuitenkin vuonna 2017, jolloin luovuus nostettiin uuden opetussuunnitelman yhdeksi tavoitealueeksi.

– Musiikin tekeminen on lähtökohtaisesti aina luovaa ja luovuuden edistämiselle on tarvetta. Maailma muuttuu koko ajan ja vaatii luovaa ajattelua. On hienoa, että tätä edistetään myös opetussuunnitelman kautta, Suomen musiikkioppilaitosten liiton vs. toiminnanjohtaja Eija Kauppinen toteaa.

Luovuuden roolia musiikkikoulutuksessa ruodittiin kolmivuotisen, EU:n tukeman Erasmus MIX -hankkeen tapaamisessa Rovaniemellä tammikuussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.