Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin liiton tar­kas­tus­lau­ta­kun­nan pää­tök­set ta­kai­sin val­mis­te­luun – pu­heen­joh­ta­ja ei ollut kun­ta­lain mu­kai­ses­ti val­tuu­tet­tu

Lapin liiton valtuusto joutui palauttamaan tarkastuslautakunnan päätöksiä takaisin valmisteluun. Palautettuja asioita on muun muassa arviointikertomus ja tilinpäätöspykälät.

Syy on siinä, että tarkastuslautakunnan puheenjohtajana toiminut Eero Tuokila (kesk.) on varavaltuutettu, mutta kuntalain (410/2015) mukaan tarkastuslautakunnan puheenjohtajan pitää olla varsinainen valtuutettu.

– Edellisen kokouksen jälkeen tämä kävi ilmi. Ei tässä sinällään mitään dramatiikkaa ole, asioihin vain tulee hieman viivästystä, Lapin liiton hallintojohtaja Kirsi Pulkamo sanoo.

Tarkastuslautakunta joutuu nyt käsittelemään uudestaan asiat, jotka se on käsitellyt Tuokilan johdolla. Kokouksia Tuokilan vetämänä tarkastuslautakunnalla on ollut yhteensä neljä.

–Valtuusto pitää ylimääräisen kokouksen kesäkuun lopulla, jolloin nämä asiat [arviointikertomus ja tilinpäätöspykälät] käsitellään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.