Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Lapin Kansa on tehnyt verk­koon jo rei­lus­ti yli kak­si­sa­taa ää­ni­tet­tä! –tun­net­ko jo pod­cas­tim­me?  Lue sar­jo­jen esit­te­lyt tästä

Lapin Kansa julkaisee monia podcast-sarjoja.
Lapin Kansa julkaisee monia podcast-sarjoja.

Lapin Kansa julkaisee monta podcast-sarjaa. Uusia jaksoja ja jaksojen osia tulee joka viikko.  Lapin Kansa on julkaissut jo pitkälti yli kaksisataa äänitettä verkkoon. Niitä voi kuunnella ilmaiseksi.

Tästä jutusta löydät päivittyvän listan kaikista Lapin Kansan podcasteistä. Voit kuunnella jatkossakin uudet osat tästä, joten kannattaa laittaa tämä sivu muistiin.

Löydät Lapin Kansan podcastit myös podcast-aihesivultamme. Lisäksi löydät aina Lapin Kansan podcastit kaikista podcast-sovelluksista, kuten Applen podcast-sovelluksesta tai Spotifystä.

Podcast-sarjamme ovat:

Viikkoraati

Viikkoraati on Lapin Kansan toimituksen viikottainen uutispodcast, jossa sukelletaan uutisviikon taustoihin keveästi tai raskaasti. Kerromme mikä uutinen oli tärkein ja mikä mielenkiintoisin. Viikkoraadissa on joskus myös ajankohtaisia vieraita.


PopuLappi

PopuLappi on syväluotaus lappilaiseen populaarimusiikkiin vaihtuvin vierain. Haastattelijana toimii Rovaniemen Musiikkikirjaston vs. erikoiskirjastonhoitaja Jaakko Laitinen, ääniteknikkona Ville Kanabro, jinglen on säveltänyt Harri Kuusijärvi.

Podcast on valmistettu yhteistyössä Rovaniemen Musiikkikirjaston kanssa ja Aluehallintoviraston avustuksella.
Vasa-podcast

Mitä sanottavaa lappilaisilla nuorilla on ajankohtaisista aiheista ja teemoista?

Jälleenrakennus 2.0

Sarjassa käsitellään sitä, millaista on yhteiskunnan rakentaminen uudelleen ekologisemmaksi ja millaisia konkreettisia keinoja tähän on erityisesti pohjoisessa ja harvaan asutuilla alueilla.

Podcastin toimittaa Tapio Nykänen, joka on toimittanut myös Lapin Kansan podcast-sarjat Elämysten etsijät ja Lappi-räp puhuu.

Elämysten etsijät:

Sarja esittelee lappilaisia ja pohjoisia harrastuksia ja niiden harrastajia:

Matkailun kääntöpiiri

Ajankohtaisia matkailuilmiöitä lappilaisella twistillä.

Liisa Lapin ihmemaassa

Toimittaja Liisa Kuittinen seikkailee Lapissa ja haastattelee muita pohjoiseen muuttaneita tai siellä ikänsä asuneita. Joka jaksossa on oma teemansa.

Palloraati

Palloraati kertoo kaiken lappilaisesta jalkapallosta Veikkausliigassa.  Ohjelmassa käydään läpi etenkin RoPSin edesottamuksia kauden 2019 aikana.


Lappi-rap puhuu

Podcast-sarjassa kuullaan lappilaisia tai lappilaislähtöisiä rap-artisteja.

Juliuksen Hiace

Lappilainen talk-show lappilaisilla vierailla. Tästä sarjasta on jo julkaistu kaikki osat.

Mikä on Podcast?

Podcasting on äänitiedostojen julkaisua verkossa. Ne voi tallettaa omalle koneelleen, mobiililaitteelle ja tietokoneelle tai kuunnella suoratoistona verkosta. Podcasteja voi myös tilata. Lapin Kansan podcastit ovat tilattavissa ilmaiseksi muun muassa Soundcloud-palvelussa, Spotifyssä ja Applen podcasteissä.

Yhteensä Lapin Kansa on julkaissut jo 250 äänitettä verkkoon. Ne ovat tällä hetkellä kaikki ilmaiseksi kuunneltavissa.