kolumni: Päi­vä­kir­ja: Re­ser­vi­läis­toi­min­ta tuo so­pi­vas­ti jän­ni­tys­tä ta­sai­seen arkeen

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lapin Kansa jaetaan lakon aikana var­hais­ja­ke­lus­sa nor­maa­lis­ti – Postin lakko vai­kut­taa eniten Ylä-La­pis­sa, di­gi­leh­det ovat luet­ta­vis­sa kai­kil­le ti­laa­jil­le

Varhaisjakelualueilla Lapin Kansan jaetaan normaalisti myös lakon aikana. Digilehdet ovat luettavissa kaikille tilaajille.
Varhaisjakelualueilla Lapin Kansan jaetaan normaalisti myös lakon aikana. Digilehdet ovat luettavissa kaikille tilaajille.
Kuva: Jussi Leinonen

Tulevana maanantaina alkava postin lakko vaikuttaa myös osaan Lapin Kansan tilaajista.

Varhaisjakelualueilla Lapin Kansan painettu lehti tulee normaalisti, mutta Postin jakelun piirissä oleville tilaajille lehteä ei jaeta viikonloppua lukuun ottamatta. Arkisin Postin jakelun piirissä on noin Lapin Kansan 5 600 asiakasta.

Lakko koskettaa eniten Ylä-Lapin jakelua.

– Suurin osa Lapin Kansan lukijoista saa painetun lehden normaalisti, päätoimittaja Antti Kokkonen kertoo.

Jakelu saattaa hidastua

Varhaisjakelualueella olevien asiakkaiden kannattaa kuitenkin varautua siihen, että lehti tulee tavallista myöhemmin Osa normaalisti Postin jakelussa olevasta kirjepostista on lakon ajaksi siirtynyt Lapin Kansan varhaisjakeluverkkoon, mikä voi tilapäisesti hieman hidastaa jakelua. Luvatussa jakeluaikataulussa pysymiseksi lehtien painamista on tilapäisesti aikaistettu.

Lapin Kansan viikonloppureiteillä lauantaina lehdet jaetaan normaalisti. Arkipäivinä viikonloppureittejä ei oteta käyttöön.

Päätoimittaja Antti Kokkonen muistuttaa, että Lapin Kansan tilauksiin kuuluu digilukuoikeus, joilla pääsee lukemaan verkossa näköislehteä ja muita sisältöjä.

– Diglilehteä voi lukea tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Siihen tarvitaan vain tunnukset, joiden luominen on ilmaista. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa.

Lehtiä jaossa toimituksissa

Tilaajat voivat hakea päivän lehdet arkisin Rovaniemen, Kemin, Tornion tai Posion toimipisteistä toimistojen aukioloaikoina. Niihin järjestetään noutopisteet tilaajille.

Lakon vuoksi jakamatta jääneitä lehtiä ei lähtökohtaisesti hyvitetä tilaushinnassa, sillä postilakko on niin sanottu force majeure -tilanne eli ylitsepääsemätön este.

Jakamatta jääneitä lehtiä ei toimiteta jälkikäteen. Vanhat lehdet voi kuitenkin lukea lehden verkkosivuilta ja sovelluksesta.

Posti- ja logistiikka-alan unionin laajat lakkotoimet koskevat noin 9 000 työntekijää postinjakelussa, käsittelyssä ja kuljetuksessa. Lakko vaikuttaa laajasti postin kulkuun koko maassa.

PAU on ilmoittanut lakon päättyväksi 24.11. kello 24. Lakko voi päättyä aiemminkin, jos neuvotteluissa päästään sopimukseen ennen sitä.

Ohjeita Lapin Kansan digikäyttöön täältä.

Poiminta

Lisätietoja

Lapin Kansan tilauksiin kuuluu digilukuoikeus.

Digilukuoikeuden saat maksutta rekisteröitymällä eli luomalla tunnukset Lapin Kansan verkkosisältöihin.

Rekisteröitymiseen tarvitset voimassa olevaan Lapin Kansan tilaukseen liittyvän asiakasnumeron ja käytössä olevan sähköpostiosoitteen.

Lapin Kansan asiakaspalvelun auttaa tarvittaessa osoitteessa asiakaspalvelu@lapinkansa.fi tai numerossa 08 5377 620.