Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Lapin hoi­ta­jat odot­ta­vat liiton lin­jauk­sia jat­kos­ta – yli­työ­kiel­to ei vaa­ran­na po­ti­las­tur­val­li­suut­ta

Tehyn ja SuPerin tiistaina ilmoittama uhkavaatimus on otettu vastaan lievän hämmennyksen vallassa. Lapin Kansan tavoittamien paikallisyhdistyksien edustajien mukaan moni hoitoalan ammattilainen pitää joukkoirtisanoutumisella uhkailua huolestuttavana painostuskeinona.

Asia on aiheuttanut päänvaivaa myös siksi, että kukaan ei tunnu tietävän, miten joukkoirtisanoutuminen käytännössä toteutuisi.

SuPerin Lapin Rovaniemen osaston puheenjohtaja Kirsi Toivola kommentoi, että tällä hetkellä jäsenistö voi vain odottaa lisätietoa työtaistelun jatkosta.

Tehyn ammattiosaston 819 puheenjohtaja Jarmo Vanha ei hänkään osaa arvella, mitä joukkoirtisanoutuminen tarkoittaisi Lapin julkisen puolen hoitoalan henkilöstölle.

– Tätä asiaa selvitetään liitoissa johtotasolla. Kyseessä joka tapauksessa olisi kunkin oma henkilökohtainen päätös irtisanoutua.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi