Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­rin alueel­la en­sim­mäi­nen ko­ro­na­vi­ruk­sen ai­heut­ta­ma kuolema – OYS:n er­va-alueen toinen kuolema oli Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Länsi-Pohjan alueella on tapahtunut ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema.
Länsi-Pohjan alueella on tapahtunut ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema.
Kuva: Jussi Leinonen

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on tapahtunut ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus. Asian vahvistaa Lapin Kansalle johtaylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Länsi-Pohja kuuluu OYS:n erva- eli erityisvastuualueeseen. Erva-alueelta on raportoitu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tilastoihin koko koronavirusepidemian aikana yhteensä nyt kaksi kuolemantapausta.

Korpelainen kertoo, että toinen kuolemantapauksista on ollut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

OYS:n erva-alueeseen kuuluvat Lapin, Länsi-Pohjan, Pohjois-Pohjanmaan ja  Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä.

Lapin Kansa tavoitti myös Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Jyri J. Taskilan. Hän ei halua kommentoida asiaa julkisuudessa yksityisyyden suojan vuoksi.

Juha Korpelaisella on käsitys, että menehtynyt olisi ollut hoivakodin asukas Länsi-Pohjan alueella. Varmistettua tietoa hänellä ei asiasta ole.

Taskila kertoi keskiviikkona 15. huhtikuuta Lapin Kansalle, että kahdessa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella sijaitsevassa hoivakodissa on todettu koronatartuntoja.

Länsi-Pohjan koronaviruskuolemasta uutisoi ensimmäisenä Yle Lappi.

Lue myös: Me­ri-La­pis­sa on todettu ko­ro­na­tar­tun­to­ja kah­des­sa hoi­va­ko­dis­sa

Uutista päivitetty 19.4. klo 12.53 Korpelaisen ja Taskilan kommenteilla.