Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Län­si-Poh­jan kes­kus­sai­raa­laan avat­tiin Se­ri-kes­kus – tu­ki­kes­kus tarjoaa apua sek­suaa­lis­ta vä­ki­val­taa ko­ke­neil­le

Länsi-Pohjan keskussairaalaan on avattu moniammatillinen Seri-keskus. Tukikeskus tarjoaa hoitoa ja neuvontaa kaikille yli 16 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka ovat kokeneet seksuaalista väkivaltaa.

Tukikeskuksen toiminta on suunnattu sukupuolesta riippumatta kaikille yli 16-vuotiaille, jotka ovat kokeneet seksuaalista väkivaltaa enintään kuukautta aiemmin.

– Seri-tukikeskuksessa annetaan lääketieteellistä hoitoa, oikeuslääketieteellistä tutkimusta, traumatukea sekä neuvontaa ja ohjausta jatkohoitoon, Mehiläinen Länsi-Pohjan naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Pia Vittaniemi sanoo tiedotteessa.

Seksuaaliseksi väkivallaksi lasketaan kaikki ilman tahtoa tapahtuvat seksuaaliset teot, kuten esimerkiksi ahdistelu, häirintä, raiskaus sekä pakottaminen epämiellyttäviin ja ahdistaviin seksuaalisiin tekoihin.

Seri-tukikeskuksen ympärivuorokautisesta toiminnasta vastaavat synnytysten ja naistentautien henkilökunta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.