Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Koronarajoitukset: Ro­va­nie­mi ki­ris­tää ra­joi­tuk­sia ja ohjaa ko­ronapas­sin käyt­töön – ylä­kou­lu­lai­sil­le mas­ki­suo­si­tus

Läh­ti­sit­kö rik­sa­pyö­rän kul­jet­ta­jak­si tai lu­ku­mum­mik­si? – Ro­va­nie­men Neu­vo­kas kou­lut­taa elo­kuus­sa uusia va­paa­eh­toi­sia

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan elokuussa.

-
Kuva: Pekka Aho

Vapaaehtoistyön keskus Neuvokas järjestää ensi viikolla kaksi vapaaehtoistyön koulutusta. Toisessa koulutetaan lukumummeja - ja vaareja lasten iloksi ja toisessa kuljettajia riksapolkupyörään.

Lukumummit ja -vaarit käyvät kouluilla lukemassa noin kerran viikossa, yhden oppilaan kanssa kerrallaan. Kahdenkeskisissä lukutuokioilla luetaan kirjaa ja keskustellaan luetusta monipuolisesti. Lukumummit ja -vaarit lukevat niiden lasten kanssa, joille lukeminen on hankalaa.

Lukumummi ja -vaarikoulutus pidetään torstaina 6. elokuuta kello 13–16.

Riksapyöräkuskina pääsee tarjoamaan ulkoilumahdollisuuksia ikäihmisille ja muille palvelutaloissa asuville. Koulutuksessa tavoitteena on muun muassa oppia kohtaamaan iäkäs kyyditettävä ja avustamaan häntä oikein siirtymistilanteissa. Lisäksi tehdään tutuiksi palvelukohteita, joista asiakkaat nousevat kyytiin. Riksapyörät ovat sähköavusteisia ja siksi helppoja ja keveitä ajaa.

Riksapyöräkoulutuksen teoriaosuus järjestetään keskiviikkona 5. elokuuta kello 17–20. Lisäksi koulutukseen sisältyy ajoharjoittelu sähköavusteisilla riksapyörillä. Harjoittelukerrat ovat torstaina 6. elokuuta ja maanantaina 10. elokuuta kello 17–18.30.

Koulutukset pidetään Rovaniemen Kansalaistalolla osoitteessa Rovakatu 23. Koulutuksissa noudatetaan THL:n turvaohjeistuksia koronavirukseen liittyen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen to 30.7. mennessä: p. 0400 821 950, info@rovaniemenneuvokas.fi.