Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­pal­ve­lu­jen vah­vis­ta­mi­nen tuo te­hok­kuut­ta

Toni Viljanmaa analysoi (LK 25.1.) keskustan vaalitulosta ja tekee johtopäätöksiä puolueen tulevasta toiminnasta ja strategiasta. Puolue lupasi vaaliohjelmassaan ja -kampanjassaan vähintään yhden sosiaali- ja terveysaseman jokaiseen kuntaan. Puhuimme vahvasti lähipalveluiden puolesta. Sen eteen aluevaltuutettumme tekevät töitä jokaisella hyvinvointialueella.

Viljanmaa on oikeassa siinä, että rahaministeri Annika Saarikko on talouden vahtina. Juuri siksi lähipalveluiden kuntoon saattaminen jokaisella alueella, kunnassa ja kaupungissa on välttämätöntä.

Uudistus tehtiin juuri siksi, että ilman muutoksia emme selviä tarpeiden ja voimavarojen epäsuhdasta missään päin Suomea. Tutkimustiedot vahvistavat, että vuosien saatossa rahaa on leikattu peruspalveluista ja lisätty erikoissairaanhoitoon. Uudistuksen myötä lukuisten eri palveluiden järjestämisestä vastanneiden organisaatioiden osaoptimoinnista päästään eroon. Alueilla on sekä ihmisten saamien palvelujen että niihin käytettävän rahan takia järkevää satsata toimiviin peruspalveluihin: lääkäriin tai terveydenhoitajan vastaanotolle pääsyyn, perheiden ja ikäihmisten tukeen, mielenterveyspalvelujen saatavuuteen nopeasti ja helposti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.