Mainos

Laa­du­kas Katto, eko­lo­gi­nen valinta

Pitkäikäinen, ekologinen ja tyylikäs konesaumakatto kasvattaa suosiotaan. Katto Oy:n kattoasiantuntijat kertovat miksi.

Puhelin soi rovaniemeläisen Katto Oy:n perustajalla, yrittäjä Perttu Carlsonilla. Langan päässä on asiakas, joka tiedustelee konesaumakaton perään. Asiakas kertoo, että on tehnyt tutkimuksen naapurustossaan ja saanut kiinnostavan lopputuloksen.

– Hän oli kiertänyt kaikki naapurinsa läpi ja saanut selville, että kaikki muut talonomistajat olivat tehneet kattoremontin paitsi konesaumakaton omistajat. Puhelun päätteeksi hän kysyi, että voidaanko asentaa kyseinen katto hänellekin. No totta kai voidaan, naurahtaa Carlson.

Pitkäikäisen, ekologisen ja tyylikkään konesaumakaton tekomenetelmillä on pitkät perinteet. Sen tekeminen vaatii ammattilaisen käsityötä, josta vastaa peltialan huippuosaaja, kattopeltiseppä.

– Kantava ajatuksemme on, että vain laadukkaalla työllä voi saada pitkän elinkaaren. Asiakkaalla on mukava katsoa vuosikymmentenkin päästä hyvää valintaa, joka on todennäköisesti myös halvin, Carlson kertoo.

– Väittäisin, että meillä on Lapin läänin parhaat välineet tähän tekemiseen, avaa tilannetta Katto Oy:n toinen osakas, peltiseppä ja teollinen muotoilija (AMK) Juhana Laivamaa.  

"Käyttämällä katolla omaan kattolajiinsa perehtyneitä kattoasentajia saadaan laadukas, huoleton ja pitkäikäinen katto", Perttu Carlson kertoo.
"Käyttämällä katolla omaan kattolajiinsa perehtyneitä kattoasentajia saadaan laadukas, huoleton ja pitkäikäinen katto", Perttu Carlson kertoo.

Yritys käyttää tarvittaessa tietokonemallinnusta apuna työvaiheissa, kuten kaarevissa katoissa, haastavammissa läpivienneissä ja listoituksissa. Tässä Laivamaan ammattitaito ja palveluosaaminen tulevat hyödyksi parhaimmalla mahdollisella tavalla.

– Juhanan vastuulla ovat vaativat peltisepän työt, me hoidamme asennuksen rautaisen tiimimme kanssa, kertoo Carlson.

Samalla kun yritys panostaa erittäin korkeaan laatuun kattoprojekteissaan, on heille tärkeää taata työntekijöilleen työviihtyvyys eri rakennuskohteissa. Viimeisimpänä investointina on ollut uusien nykyaikaisempien taukokoppien hankinta työporukan käyttöön. Tyytyväinen työntekijä hoitaa vastuunsa ja työnsä astetta paremmin, yrityksessä ajatellaan.

Tulevaisuutta ajatellen kyseiset investoinnit ovat välttämättömiä, sillä yritys kasvaa ja työntekijöiden määrä nousee samalla vauhdilla. Yrittäjät etsivätkin paraikaa uusia kattoammattilaisia työskentelemään yrityksen innostavaan ilmapiiriin.

–Asenne ratkaisee. Tiedot ja taidot kyllä oppii meidän kanssamme tekemällä, vastaa Laivamaa kysyttäessä tärkeintä ominaisuuttaa työntekijän valintatilanteessa.

Työhyvinvointi ei ole ainoa asia, johon yritys panostaa. Katto Oy:n arvomaailman tukipilareihin kuuluvat tärkeänä osana myös kierrätys ja ekologisuus. Erityisesti konesaumakatto on ympäristöystävällinen valinta kierrätettävyytensä vuoksi.

Viime vuonna Katto Oy kierrätti yhteensä yli 20 000 kg metallia. Purku- ja osienvalmistushukkapellistä saaduilla rahoilla Katto Oy matkusti viikoksi Gran Canarialle ja näin työntekijätkin pääsivät näkemään kierrätyksen merkityksen myös taloudellisesti kannattavana.

– Kun valitsee konesaumakaton, saa jopa 100 vuotta kestävän suojan talonsa ylle. Se on täysin kierrätettävä, ympäristöystävällinen ja helppohoidettava vaihtoehto. Jos katto jostain syystä vaatii huoltoa, autamme luonnollisesti myös siinä, vinkkaa Carlson.