On ollut jotenkin hämmentävää katsoa, kun kalastajat lappavat kyttyrälohia maalle ja ilmeisesti syöttävät ne koirille ja eläimille tai sitten tuhoavat jossain ongelmajätelaitoksessa.
Samaan aikaan monet ravintolakokit kertovat, kuinka hyvä ruokakala kyttyrälohi on. Itsekin olen syönyt aikapäiviä sitten Neidenissä kyttyrälohta ja ihan hyvältä se maistui. Norjalaiset puhuivat silloin "ryssän lohesta" ja sitä löytyi heidän pakasteistaan.
Minua ihmetyttää tässä kaikessa se, miksi hyvää kalaa ei panna myyntiin kauppoihin. Onko kalan myynti vapailla markkinoilla kielletty? Jos on niin millä perusteella? Eihän vieraslajiongelma muuksi muutu, jos sitä myydään kansalaisille ruuaksi? Onko kalamarkkinoilla kartelleja?
Luonnonvarainen kyttyrälohi olisi hyvä lisä kalamarkkinoilla. Uskon, että se on laadultaan parempi kuin Norjan kassilohi.