Hotellihanke: Inarin val­tuus­to torp­pa­si tois­ta­mi­seen luk­sus­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen Ina­ri­jär­ven rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa kello 18

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kyt­ty­rä­lo­hi kaup­poi­hin

On ollut jotenkin hämmentävää katsoa, kun kalastajat lappavat kyttyrälohia maalle ja ilmeisesti syöttävät ne koirille ja eläimille tai sitten tuhoavat jossain ongelmajätelaitoksessa.

Samaan aikaan monet ravintolakokit kertovat, kuinka hyvä ruokakala kyttyrälohi on. Itsekin olen syönyt aikapäiviä sitten Neidenissä kyttyrälohta ja ihan hyvältä se maistui. Norjalaiset puhuivat silloin "ryssän lohesta" ja sitä löytyi heidän pakasteistaan.

Minua ihmetyttää tässä kaikessa se, miksi hyvää kalaa ei panna myyntiin kauppoihin. Onko kalan myynti vapailla markkinoilla kielletty? Jos on niin millä perusteella? Eihän vieraslajiongelma muuksi muutu, jos sitä myydään kansalaisille ruuaksi? Onko kalamarkkinoilla kartelleja?

Luonnonvarainen kyttyrälohi olisi hyvä lisä kalamarkkinoilla. Uskon, että se on laadultaan parempi kuin Norjan kassilohi.