Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kuu­sa­mo­lai­nen puun­ja­los­tus­yh­tiö Pölkky aloit­taa yt-neu­vot­te­lut – esitys ei sisällä ir­ti­sa­no­mi­sia

Kuusamolainen puunjalostusyhtiö Pölkky aloittaa yt-neuvottelut.
Kuusamolainen puunjalostusyhtiö Pölkky aloittaa yt-neuvottelut.
Kuva: Maikkola Tapio

Pölkky oy aloittaa lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut torstaina 3. lokakuuta.

Neuvottelut koskevat kaikkia Pölkyn ja Pölkky Metsän toimipisteitä.Tehtävät lomautukset ovat kestoltaan enintään 90 päivää. Neuvotteluesitys ei sisällä irtisanomisia eikä osa-aikaistuksia, kertoo Pölkyn hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maria Virranniemi

– Neuvottelut aloitetaan vaikean markkinatilanteen vuoksi, Virranniemi sanoo.

Lomautukset on tarkoitus toteuttaa marraskuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Virranniemen mukaan tässä vaiheessa on vielä mahdotonta arvioida, kuinka suurta osaa työntekijöistä lomautukset koskevat. Asia varmistuu neuvottelujen kuluessa.

Neuvottelujen aikana myös selviää, toteutetaanko lomautukset osa- vai kokoaikaisesti. Virranniemi uskoo, että päätöstä mahdollisista lomautuksista tullaan harkitsemaan lokakuun loppupuolella.

Pölkky Oy on Pohjois-Suomessa toimiva yksityinen puunjalostaja. Pölkky-yhtymän sahat ja jatkojalostuslaitokset sijaitsevat Kuusamossa, Taivalkoskella ja Kajaanissa. Oulussa Pölkyllä on painekyllästyslaitos. 

Pölkky on perustettu vuonna 1968.