Kuun­te­le Viik­ko­raa­ti: Muut­tui­ko Suomi kun naiset nou­si­vat val­taan? Miksi Liisa Ansala käänsi tak­kin­sa ve­roa­sias­sa? Kenen nais­po­lii­ti­kon kanssa läh­ti­sit la­sil­li­sel­le, saako se­tä­mie­hi­tel­lä?

-

Viikkoraati pohtii tällä kertaa naisten nousua valtaan. Suomen uusi hallitus on pääministeriä myöten naisvoittoinen ja etenkin nuoret naiset ovat nyt vallassa. Lisäksi Rovaniemen kaupunginjohtajaksi valittiin nainen ja pitkästä aikaa kaupunginjohtaja on alle 50-vuotias.

Viikkoraati pohtii onko Suomi nyt muuttunut maa? Vai vetelevätkö miehet naruista naisten takana? Oliko kulunut viikko samanlainen sukupolvikokemus nuorille naisille kuin Tarja Halosen valinta presidentiksi oli?

Entäpä Case Paatero? Heitettiinkö ministeri bussin alle koska hän oli nainen? Vai kuvittelemmeko niin, koska hän on nainen? Ainakin bussin alta hänet pelasti nainen.

Laskemme myös mikä olisi Lapin kansanedustajatilanne tämänhetkisen galluptuloksen perusteella.

Entä kenen kanssa Viikkoraati lähtisi mieluiten kaljalle: Li Anderssonin, Katri Kulmunin, Maria Ohisalon vai Sanna Marinin?

Viikkoraadissa asiantuntijavieraana politiikan tutkija Petri Koikkalainen ja toimittajina raataavat ja vähän raatavatkin verkkotuottaja  Eero Leppänen, uutispäällikkö Taru Salo ja toimittaja Niina Lavia. Kuuntele kuuma keskustelu!

Lisäksi selvittelemme sitä, saako tytötellä, setämiehitellä ja kukkahattutätitellä?

Viikkoraadin toisessa osuudessa uutispällikkö Taru Salon piinapenkkiin pääsee äitiyslomalle jäävä Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala. Mitä mieltä hän on naisten noususta ja uudesta kaupunginjohtajasta Ulla-Kirsikka Vainiosta? Ansalalta tivataan myös hänen viimeaikaisista takinkäännöistään, miksi hän muutti mieltään veroprosentin nostosta?

Kuuntele! Raatiosuus kestää kohtaan 33.10 ja siitä alkaa heti Liisa Ansalan piinapenkki.Jos käytät Spotifytä, löydät podcastimme myös sieltä:Kaikki aiemmat osat löydät tästä: