pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Kuun­te­le Vasan pod­cast: Sek­suaa­li­vä­ki­val­ta ja sek­suaa­li­nen häi­rin­tä voi tulla tu­tuik­si jo ala­ikäi­se­nä eikä sen pitäisi mennä niin – Miksei tämä voi jo loppua?

Venla Kiiskinen, Mari Molkoselkä, Julia Laiho ja Henriikka Korko keskustelevat uudessa Vasan podcast-jaksossa seksuaalisesta häirinnästä.
Venla Kiiskinen, Mari Molkoselkä, Julia Laiho ja Henriikka Korko keskustelevat uudessa Vasan podcast-jaksossa seksuaalisesta häirinnästä.
Kuva: Karolina Arvo

Olo on syyllinen, vihainen ja likainen. Miksi juuri minulle tehtiin noin, onko minussa jotain vikaa?

Venla Kiiskinen, Henriikka Korko, Julia Laiho ja Mari Molkoselkä keskustelevat Vasan uudessa podcast-jaksossa omista seksuaalisen häirinnän kokemuksistaan ja tunteista, joita häirintä synnyttää.

Seksuaalista häirintää voi kohdata jo ennen murrosikää, mutta viimeistään täysi-ikäisenä se tulee monille tutuksi yöelämässä. Tyrmäystippoja, huutelua, luvatonta koskettelua ja oman itsemääräämisoikeuden loukkauksia tulee niin naurettavan usein vastaan, että siitä voisi jo rakentaa oman juomapelin tai bingon. Kokemukset saavat varuilleen, koska monet kokevat aitoa pelkoa vielä pahemmasta.

Miksei tämä voi jo loppu?

Kuuntele Vasan podcast:
Kuuntele Vasan aiempia podcast-jaksoja: