Kuun­te­le Mat­kai­lun kään­tö­pii­ri: Tuot­to­joh­ta­mi­nen mat­kai­lus­sa- me­nes­ty­vän lii­ke­toi­min­nan avain vai tek­nis­tä kik­kai­lua?

Matkailun kääntöpiirissä vieraana tällä kertaa liiketaloustieteen professori Markku Vieru ja tiedolla johtamisen asiantuntija Hanna Lak. Ohjelmaa toimittavat Minni Haanpää ja Kristian Sievers. (vasemmalla ja oikealla)
Matkailun kääntöpiirissä vieraana tällä kertaa liiketaloustieteen professori Markku Vieru ja tiedolla johtamisen asiantuntija Hanna Lak. Ohjelmaa toimittavat Minni Haanpää ja Kristian Sievers. (vasemmalla ja oikealla)
Kuva: Anssi Jokiranta

Matkailuaiheita käsittelevä podcast Matkailun kääntöpiiri palaa toiselle tuotantokaudelle.

Uuden kauden aiheet pureutuvat yhä syvemmälle matkailualan ajankohtaisiin asioihin ja tuoreeseen tutkimustietoon..

Tämänkertaisessa podcastissä käsitellään matkailun tuottojohtamista. Tuottojohtaminen on ollut osa matkailuyritysten hinnoittelua ja toimintaa jo 1970 luvulta.

Perusajatus ”Oikeat tuotteet ja palvelut, oikeille asiakkaille, oikeilla hinnoilla, oikeisiin yksiköihin, oikeaan aikaan, oikeita myyntikanavia hyödyntäen” on pysynyt lähes samana eli kyse on yrityksen tulovirtojen suunnitelmallisesta ja systemaattista ohjaamista ja johtamista. Podcastissa keskustella mitkä ovat tuottojohtamisen haasteet ja mahdollisuudet nyt ja miten Lapin matkailussa tulisi toimia, jotta alan kannattavuus paranisi?

Keskustelemassa ovat Hanna Lak ja Markku Vieru. Hanna on Suomen johtavia tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen asiantuntijoita matkailualalla ja Markku on Lapin yliopiston liiketaloustieteen professori, joka työskentelee matkailututkimuksen oppiaineessa. Markku on julkaissut useita artikkeleja aiheesta ja tutkinut tuottojohtamista jo pitkään.

Matkailun kääntöpiiriä toimittavat Kristian Sievers ja Minni Haanpää.

Podcastin tuotannosta vastaavat yhdessä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Lapin liitto ja House of Lapland. Keskustele aiheesta: #matkailunkääntöpiiri.

Kuuntele Matkailun kääntöpiiri:

Kuuntele aiemmat osat:

Löydät Lapin Kansan kaikki seitsemän podcast-sarjaa myös Spotifysta ja Apple Podcasteista.

Lapin Kansa julkaisee monta podcast-sarjaa joka viikko, tunnetko jo ne kaikki? – Lue esittelyt tästä